Charts.cz/Fórum/Měli bychom investovat do NFT, když trh klesá?

Měli bychom investovat do NFT, když trh klesá?

Zajímalo by mě, jak se díváte na investování do NFT, když se trh zdá být na sestupné trajektorii. Mám pocit, že v poslední době se hodně mluví o klesající hodnotě mnoha digitálních aktiv a obávám se, že investovat do NFT teď by mohlo být riskantní. Na jedné straně jsem slyšel, že někteří lidé považují pokles trhu za příležitost k nákupu, protože ceny mohou být nízké a potenciální zhodnocení v budoucnosti může být vysoké. Na druhou stranu ale vidím spoustu varovných signálů a nevím, zda je rozumné pokoušet se o něco takového právě teď. Zajímalo by mě, jaké máte názory na toto téma. Myslíte si, že je lepší počkat na stabilizaci trhu, nebo investovat teď a sledovat, co se stane? Jak moc byste důvěřovali trendům a predikcím ohledně budoucnosti NFT v současné situaci? A co si vlastně myslíte o hodnotě NFT v dlouhodobém horizontu? Věřím, že se kolem tohoto tématu točí hodně spekulací a rád bych slyšel názory ostatních na to, jak přistupujete k takovýmto investicím v těžkých časech.

168 slov
1.7 minut čtení
30. 7. 2024
Alois Brychta
Alois Brychta

Investování do NFT v době, kdy trh klesá, je vždy risk. Na jednu stranu, můžeš narazit na skvělé příležitosti, když ceny klesnou a ty koupíš něco, co později může nabrat na hodnotě. Ale fakt je, že spousta lidí teď prodává ve strachu a trh se zdá dost nestabilní. Pokud nemáš hluboké znalosti o tom, co kupuješ, můžeš snadno prodělat.

Osobně bych doporučil nejdřív zjistit, co vlastně chceš koupit. Jestli to je něco, co má reálnou hodnotu a ne jen hype kolem toho. Sledovat trend a predikce ohledně NFT je jako hádat, kudy se vyvine móda – nikdo to nezjistí. Takže jestli fakt chceš investovat, buď opatrnej, nekupuj na pocit a zvaž i dlouhodobou hodnotu toho, co plánuješ pořídit. Kdybych měl tipnout, možná je lepší počkat na stabilizaci a pak se rozhodnout.

131 slov
1.3 minut čtení
6. 2. 2025
Jana Janečková
Jana Janečková

Investování do NFT teď, když trh klesá, je fakt risk. Na jednu stranu, pokles může být příležitost nakoupit za levno a pak prodat vysoko, ale na druhou stranu spousta lidí má teď obavy z toho, že ceny ještě víc spadnou. Je těžký odhadnout, jak to půjde dál. Trendy říkají, že NFT má budoucnost, ale je to dost spekulativní. Něco, co včera stálo balík, dneska může být za pár korun. Možná by bylo lepší počkat na stabilizaci trhu a pak se rozhodnout. Dlouhodobě si myslím, že nějaké NFT mohou mít hodnotu, ale je to hodně o tom, co konkrétně kupuješ. Zkrátka to chce opatrnost a dobrý plán.

106 slov
1.1 minut čtení
28. 1. 2025
Jakub Kašpar
Jakub Kašpar