Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší NFT projekty letos?

Jaké jsou nejlepší NFT projekty letos?

Když se dívám na současný trh s NFT, mám pocit, že je to jako divoká jízda. Každý den se objevuje tolik nových projektů a některé z nich doslova explodují popularitou. Zajímalo by mě, které NFT projekty letos skutečně stojí za pozornost a proč. Myslím tím nejenom ty, které mají vysokou hodnotu, ale také ty, které nabízejí něco zajímavého nebo inovativního. Jaké trendy v NFT se letos vyplatí sledovat? Slyšel jsem něco o uměleckých kolekcích, herních NFT a dokonce i o projektech zaměřených na metaverse. Mám pocit, že je toho tolik, že se v tom ztrácím. Které konkrétní projekty byste doporučili? Jsou nějaké, které mají potenciál výrazně vzrůst v hodnotě nebo přinést užitek komunitě? A co si vlastně myslíte o těchto komunitních aspektech NFT? Jak důležité je pro vás zapojení do komunity kolem určitého projektu? Také by mě zajímalo, jaký máte názor na rizika spojená s investováním do NFT a jestli byste doporučili začátečníkům, aby do těchto projektů investovali? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, co sledovat tento rok, protože chci být dobře informovaný a případně i investovat do něčeho slibného.

183 slov
1.8 minut čtení
16. 12. 2023
Romana Trnková
Romana Trnková

Jasně, letos je v NFT spousta zajímavých projektů. Třeba PFP (profile picture) kolekce jako Bored Ape Yacht Club a CryptoPunks pořád frčí, ale taky se objevují novinky. Měl bych zmínit třeba projekty jako Azuki nebo Doodles, které kombinují umění s komunitními prvky. Tyhle projekty mají skvělé komunity a hodně lidí do nich investuje, protože mají potenciál zhodnotit se.

Pak jsou tu herní NFT jako Axie Infinity nebo Sandbox, kde můžeš vydělávat hraním. U těchto herních projektů je důležité sledovat, jak se vyvíjejí jejich ekosystémy a jaký mají užitek pro hráče.

Metaverse projekty jako Decentraland nebo Somnium Space taky nabízejí zajímavé možnosti, jak investovat do virtuálního majetku. Co se týče komunitních aspektů, tak to je hodně důležitý faktor. Když jsi součástí komunity, můžeš mít přístup k exkluzivnímu obsahu a událostem.

Rizika v NFT jsou samozřejmě velká, cena může kolísat a ne každý projekt má dlouhodobou hodnotu. Pro začátečníky bych doporučil být opatrní a neinvestovat víc, než si mohou dovolit ztratit. Sledovat trendy a vzdělávat se o projektech je klíčové, abys byl v obraze.

169 slov
1.7 minut čtení
9. 1. 2025
Dominik Kovařík
Dominik Kovařík

Tak letos se na trhu s NFT děje fakt dost. Vidím, že hodně lidí mluví o projektech jako Bored Ape Yacht Club, které pořád jedou a mají super komunitu. Ale pak jsou tu i novější věci, třeba Azuki nebo Doodles, co nabízejí zajímavý styl a aktivní zapojení fanoušků. Taky se rozmáhají herní NFT jako Axie Infinity, který kombinují hru a investice, což je pro spoustu lidí atraktivní.

Pokud jde o trendy, metaverse je teď hodně v kurzu. Projekty zaměřený na virtuální reality a interakci mezi uživateli se zdají být budoucnost. Když mluvíš o komunitních aspektech, to je fakt důležitý – dobrá komunita může udělat z projektu hit nebo propadák.

Rizika tu jsou rozhodně velký, trh je extrémně volatilní a ne všechno, co vypadá dobře, je taky dobrý. Takže začátečníkům bych radil víc se dívat než investovat hned. Mohli byste sledovat nějaké analýzy a zjistit, co vlastně ty projekty nabízejí. Zjistit si něco o tvůrcích a co plánují do budoucna je fakt klíčový.

164 slov
1.6 minut čtení
13. 1. 2025
Jarmila Jonášová
Jarmila Jonášová