Co všechno potřebuju vědět o NFT, abych z toho mohl mít zisk?
V poslední době se hodně mluví o NFT a já bych chtěl vědět, co všechno to vlastně obnáší. Je to jenom nějaká módní vlna, nebo se jedná o něco, co má skutečně cenu a potenciál? Jaké jsou ty základní věci, které bych měl pochopit, než do toho začnu investovat? Myslím tím nejenom to, co jsou NFT, ale také jak fungují na blockchainu a proč jsou vlastně tak cenné. Je důležité mít nějaké technické znalosti, nebo stačí mít jen dobrý nos na trendy? A co třeba trh s NFT – jak ho sledovat a jak poznat, které umělecké dílo nebo digitální sběratelský předmět má budoucnost? Co když investuju do něčeho, co za pár měsíců ztratí hodnotu? Jak zjistit, jestli je cena rozumná nebo jestli se za tím skrývá jen spekulace? Mám si dávat pozor na nějaké podvodné projekty? Jak mohu bezpečně uchovávat své NFT, abych se bál, že o ně přijdu? A co daně – musím platit něco navíc, když prodám své NFT za větší cenu? Zajímá mě i to, jaký vliv mají sociální média a marketing na cenu NFT. Jak moc je důležité mít určitou komunitu nebo následovníky předtím, než se pustím do investování do NFT? Mohli byste mi doporučit nějaké platformy nebo tržiště, kde se dají NFT nakupovat a prodávat? Chtěl bych prostě mít ucelený přehled o tom, na co si dát pozor a jak se v tomhle světě orientovat. Jaké jsou tedy ty klíčové faktory pro úspěšné investování do NFT?