Jak začít investovat do REITs? Musím mít nějaké zkušenosti?
Zajímám se o to, jak začít investovat do REITs, ale vůbec nevím, jestli je to něco pro mě. Vím, že REITs jsou realitní investiční trusty a že nabízí zajímavou možnost, jak investovat do nemovitostí bez nutnosti kupovat fyzické objekty. Ale začínám si klást otázky: Jaké jsou první kroky, které bych měl podniknout, abych do toho mohl jít? Jaký je minimální kapitál, který budu potřebovat, nebo se dá začít i s menšími částkami? Musím mít nějaké odborné znalosti nebo zkušenosti v oblasti investování? Co když jsem úplný začátečník a nikdy jsem předtím neinvestoval? Je nějaká specifická platforma nebo broker, kterou byste doporučili pro nákup REITs? A co přesně bych měl vědět o rizicích spojených s těmito investicemi? Chtěl bych také vědět, zda jsou nějaké rozdíly mezi jednotlivými typy REITs a jak se rozhodnout, do kterého bych měl investovat. Jak mám vyhodnotit jejich výkonnost a co následuje poté, co investuji? Bude mi to generovat pasivní příjem, nebo se musím připravit na to, že to bude vyžadovat aktivní správu? Odpovědi na tyto otázky by mi velmi pomohly v mé cestě za investováním do REITs.