Charts.cz/Fórum/Co potřebuji k tomu, abych mohl prodávat své NFT online?

Co potřebuji k tomu, abych mohl prodávat své NFT online?

Zajímalo by mě, co všechno je potřeba udělat, když se chci pustit do prodeje svých NFT na internetu. Jsem úplný začátečník a vůbec nevím, jak na to. Musím mít nějaký speciální účet nebo platformu, kde se to dělá? A co vlastně musím mít připraveno předem? Myslím tím, jestli potřebuju nějakou kryptoměnu k tomu, abych mohl platit poplatky za transakce, nebo jestli je nějaký konkrétní blockchain, který bych měl použít. Zajímá mě taky, jak si svoje NFT vytvořím – kde je vytvořím a co k tomu potřebuju? A co když jsem umělec, ale nemám žádné technické dovednosti? Jak si můžu zajistit, že moje díla budou vidět a někdo je opravdu koupí? Je dobré mít nějaký marketingový plán nebo se spolehnout jen na to, že je prostě nahraju na trh a někdo si jich všimne? Odpovídá se mi hodně otázek v hlavě a chtěl bych vědět, jestli existují nějaké tipy nebo triky pro začátečníky, které by mi pomohly začít. Děkuju za jakoukoli pomoc!

161 slov
1.6 minut čtení
12. 5. 2022
Štěpán Martínek
Štěpán Martínek

Není to tak složitý, jak to vypadá. Nejprve si musíš vybrat platformu, kde chceš prodávat svá NFT. Existuje spousta, jako OpenSea, Rarible nebo Mintable. Většina z nich potřebuje, aby ses zaregistroval a měl peněženku s kryptoměnou, obvykle Ethereum, protože většina NFT funguje na tomto blockchainu. Takže ano, potřebuješ nějakou kryptoměnu na pokrytí poplatků za transakce.

Pokud jde o tvorbu NFT, většina platforem ti umožní nahrát svoje digitální dílo (obrázek, video atd.) a pak ho jednoduše „mintneš“ do NFT. K tomu žádné technické dovednosti nejsou potřeba, prostě se držíš jejich pokynů.

Pro marketing je dobrý mít nějaký plán. Sdílej své dílo na sociálních sítích jako Instagram nebo Twitter a zapoj se do komunit kolem NFT. Můžeš taky zkusit spolupracovat s jinými umělci nebo influencery.

Takže shrnutí: vyber platformu, zaregistruj se, založ peněženku, nahraj dílo a mintni ho. Nezapomeň na marketing! Hodně štěstí!

139 slov
1.4 minut čtení
8. 11. 2021
Filip Sýkora
Filip Sýkora

Když chceš prodávat NFT, tak první věc, co potřebuješ, je peněženka na kryptoměny. Třeba MetaMask nebo jinou, která podporuje Ethereum (většina NFT funguje na Ethereu). Pak si musíš koupit nějakou kryptoměnu, obvykle ETH, abys měl co platit za poplatky za transakce (tzv. gas fees).

Pak se zaregistruj na nějakou platformu pro NFT, jako je OpenSea, Rarible nebo Mintable. Tyhle platformy ti umožní vytvořit a prodávat tvoje NFT. Většinou stačí uploadnout obrázek nebo jiný digitální soubor a vyplnit pár informací.

Pokud nejsi technicky zdatný, většina těchto platforem má docela uživatelsky příjemné rozhraní, takže bys to měl zvládnout i bez znalosti programování. Můžeš si klidně najít někoho, kdo ti s tím pomůže.

Co se týče marketingu, určitě je dobrý mít plán. Jen tak to na trhu nenechávej, zkus oslovit své fanoušky na sociálních sítích nebo zapoj se do komunit kolem NFT. Sdílej svoje dílo, zapoj se do diskuzí a snaž se budovat si nějakou základnu fanoušků.

Takže shrnuto: peněženka, kryptoměna, platforma pro prodej a marketing. Hodně štěstí!

161 slov
1.6 minut čtení
11. 3. 2022
Žaneta Kovářová
Žaneta Kovářová