Proč rozložit investice do více kryptoměn?
Zajímalo by mě, proč je vlastně důležité rozložit svoje investice, když můžu vsadit všechno na jednu konkrétní kryptoměnu, která mi připadá jako ta nejperspektivnější? Kolikrát jsem slyšel o lidech, co zbohatli právě díky jedné úspěšné investici do bitcoinu nebo etherea. Tak proč bych se měl trápit s rozdělováním peněz mezi více projektů, když můžu vsadit na jistotu, kterou považuji za největší? Chci říct, jasně, občas slyším o nějakých portfoliích nebo diverzifikaci, ale není to jenom zbytečné rozptylování? Jak vlastně funguje ten princip diversifikace a co mi přinese víc klidu ohledně mých investic? Když investuju do více kryptoměn, jaký mám pak risk, že jedna nebo více z nich propadne? Co když se rozhodnu rozložit investice do několika altcoinů a nakonec všechny spadnou, tak co mi to vlastně dalo? Není lepší mít více peněz v jedné akci nebo minci, která má šanci udělat velký skok? Jak si mám vybrat ty správné kryptoměny pro rozložení investic? Může mi to opravdu ochránit můj kapitál v dlouhodobém horizontu a jak velký váhám risk je spojeno s touto strategií? Rád bych slyšel názory ostatních na tohle téma.