Na co se mám zaměřit při výběru ETF?
Když se rozhodnu investovat do ETF, tak bych rád věděl, na co všechno bych se měl zaměřit. Je toho tolik, co je třeba zvážit. Mám se podívat na náklady spojené s ETF, jako jsou poplatky za správu? Jak moc je důležitá likvidita a jak si ověřím, že ETF má dostatečný objem obchodování? Také mě zajímá, jak zjistit, do jakých aktiv konkrétní ETF investuje. Je důležité sledovat i historické výkony? A co diverzifikace - jak moc by měla hrát roli při mém rozhodování? Také bych chtěl vědět, jestli by mě měl zajímat typ indexu, který ETF sleduje. A co měnová rizika? Měl bych brát v úvahu i to, jaký dopad mohou mít makroekonomické faktory na mé investice do ETF? Jak důležité je pro mě pochopení základních principů pasivního investování? Chtěl bych vědět i to, jestli existují nějaké konkrétní zdroje informací, které by mi mohly pomoci lépe porozumět různým typům ETF. A pokud se rozhodnu pro některá specifická ETF, jak zjistit jejich reputaci a důvěryhodnost? To vše mi přijde jako klíčové otázky a jsem si jistý, že nejen já bych ocenil rady a tipy od zkušenějších investorů ohledně toho, na co všechno se při výběru ETF zaměřit.