Jaké jsou výhody investování do realit oproti jiným investicím?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně výhody investování do realit, když to srovnám třeba s akciemi nebo kryptoměnami. Mám pocit, že v poslední době se hodně mluví o tom, jak jsou nemovitosti stabilní a jak dokážou generovat pasivní příjem, ale opravdu to tak je? Jaké konkrétní přínosy má investice do realit v porovnání s těmi modernějšími formami investování, jako jsou například krypto nebo NFT? Je pravda, že nemovitosti mají tendenci zhodnocovat se v čase a že se na ně člověk může spolehnout víc než třeba na akciové trhy, které jsou dost volatilní a nevyzpytatelné? A co náklady na údržbu a správu nemovitostí, to se nezdá jako malý detail? Jak to ovlivňuje celkovou návratnost investice? Četla jsem taky, že realitní trh je na nějaké části ekonomiky méně citlivý na krize než jiné investice. Je opravdu možné říct, že je to bezpečnější volba v porovnání s akciemi nebo kryptoměnami? Zajímalo by mě i to, jestli je lepší investovat do komerčních nemovitostí nebo rezidenčního bydlení. Co vy na to? Jaké máte zkušenosti vy osobně s investováním do realit a jak to hodnotíte ve srovnání s jinými možnostmi?