Jak poznat podvodnou DeFi investici?
V poslední době jsem se začal více zajímat o decentralizované finance a natrefil jsem na několik projektů, které na první pohled vypadají velice lákavě. Ale mám určité podezření, že by mohly být podvodné. Jak vlastně poznám, jestli je nějaký DeFi projekt legitimní nebo jestli se jedná o scam? Co všechno bych měl zkontrolovat předtím, než investuji své peníze? Zkoušel jsem se dívat na whitepaper a tým za projektem, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká. Mám se soustředit na to, kolik peněz slibují za krátký čas, nebo spíš na to, jak je to celé technicky zajištěné? Je lepší mít nějaké zkušenosti s blockchainem, abych mohl lépe vyhodnotit rizika? Co když už jsem do takového projektu investoval a teď mám obavy? Jaké jsou nejlepší praktiky pro ochranu sebe sama při investicích do DeFi? Vím, že existuje spousta podvodů a určitě bych chtěl být schopen rozeznat ty nebezpečné od těch skutečně zajímavých příležitostí. Můžete mi prosím poradit, co si mám dávat pozor a jaké kroky podniknout, když mám pocit, že jsem narazil na něco podezřelého?