Bude stříbro lepší investicí než zlato, když vzroste inflace?
Zajímalo by mě, jak se to vlastně má se stříbrem a zlatem, když přemýšlíme o inflaci. Já osobně přemýšlím o tom, jestli by stříbro mohlo být v takovém případě lepší investicí než zlato. Při zvyšující se inflaci se přece hodnota peněz snižuje a lidé začínají hledat bezpečné přístavy pro své finanční prostředky. Myslím, že zlato je tradičně považováno za hotovou jistotu, ale co stříbro? Vždyť i stříbro má své místo na trhu a jeho cena se také může zvyšovat. Kdo ví, třeba je v tom víc příležitostí než si myslíme. Zajímalo by mě, zda někdo z vás už přemýšlel o tom, jak se stříbro chová v obdobích vysoké inflace. Jaké jsou zkušenosti ostatních s investicemi do stříbra ve srovnání se zlatem? Je to vůbec rozumná úvaha? Rozumím tomu, že každý má jiný názor na to, jaké komodity jsou dobré jako ochrana proti inflaci, ale zajímá mě váš pohled na tuto problematiku. Mohlo by tedy stříbro překonat zlato jako investici během inflace? Jaké faktory by měly hrát roli při rozhodování mezi těmito dvěma kovovými investicemi? Děkuju za vaše názory a tipy!