Charts.cz/Fórum/Jaké akcie platí nejlepší dividendy právě teď?

Jaké akcie platí nejlepší dividendy právě teď?

Zajímá mě, jaké akcie aktuálně nabízejí nejlepší dividendy. Slyšel jsem, že některé firmy mají opravdu štědré dividendy, které by mohly být skvělou příležitostí pro pasivní příjem. Rád bych se dozvěděl, na co se zaměřit při hledání těchto akcií. Mám na mysli například stabilitu výplaty dividend v minulosti nebo růstový potenciál firmy. Je důležité se zajímat také o celkovou finanční situaci společnosti a její výhled do budoucna? Jaké sektory jsou v současnosti nejvíce výnosné? Mohli byste doporučit konkrétní akcie nebo ETF, které se zaměřují na vysoké dividendy? Vím, že investice do akcií může být riziková, ale pokud jsou tyto akcie dlouhodobě stabilní a mají dobrou reputaci, mohl by to být zajímavý způsob, jak rozšířit své investiční portfolio. Děkuji za jakékoli tipy nebo rady, které byste mi mohli poskytnout.

127 slov
1.3 minut čtení
27. 9. 2020
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal

Tak jo, hele, co se týče akcií s nejlepšími dividendami teď, tak se koukni třeba na velké firmy jako AT&T nebo ExxonMobil. Ty mají docela slušný dividendový výnos a většinou to drží stabilně. Stabilita vyplácení dividend je fakt důležitá, takže sleduj, jak to vypadalo v minulosti. Dobrý je taky kouknout na sektory jako energie, zdravotnictví nebo finance, ty bývají dost silné. Mnoho lidí investuje do ETF, co se zaměřují na dividendy, třeba Vanguard Dividend Appreciation ETF nebo iShares Select Dividend ETF. Ty jsou fajn pro rozložení rizika. Je dobrý mít přehled o finanční situaci a trendu firmy, aby ses vyhnul zklamání. Takže jo, jestli chceš pasivní příjem z dividend, tak se tímhle směrem určitě podívej.

115 slov
1.2 minut čtení
23. 11. 2024
Radka Beranová
Radka Beranová

Když hledáš akcie s vysokými dividendami, tak se zaměř na firmy, co mají stabilní historii vyplácení dividend. Třeba společnosti jako AT&T nebo ExxonMobil často nabízejí vyšší výnosy. Zkontroluj si, jak dlouho už dividendy vyplácejí a jestli je zvyšují. Je dobré se dívat i na sektory jako energie, utility nebo telekomunikace, tam bývá víc stabilních dividend.

Finanční zdraví společnosti je klíčový faktor - sleduj dluhy a cash flow. V poslední době jsou populární i ETF zaměřené na dividendové akcie, jako třeba Vanguard Dividend Appreciation ETF. To ti může rozložit riziko a přesto získat slušné výnosy. Ale pamatuj, že i když to vypadá slibně, investice do akcií nese riziko. Takže se radši dobře informuj a zvažuj všechna pro a proti.

118 slov
1.2 minut čtení
31. 7. 2024
Petra Skálová
Petra Skálová