Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší kryptoměny pro investice v DeFi?

Jaké jsou nejlepší kryptoměny pro investice v DeFi?

V poslední době se hodně mluví o DeFi a já bych chtěl vědět, jaké kryptoměny jsou podle vás nejlepší pro investice v tomto prostoru. Slyšel jsem, že některé projekty mohou nabídnout zajímavé výnosy, ale jak si mám vybrat z tolika možností? Existují nějaké konkrétní tokeny, které byste doporučili, nebo je lepší diverzifikovat a investovat do vícero různých projektů? Jaký je váš názor na stablecoiny v DeFi? Mají smysl pro investice, nebo se raději zaměřit na více volatilní kryptoměny? Chtěl bych také vědět, jestli máte zkušenosti s nějakými specifickými platformami pro půjčování nebo staking. Jaké jsou rizika spojená s těmito investicemi a jak se jim mohu vyhnout? Vím, že je důležité udělat si vlastní průzkum, ale ocenil bych názory a rady od těch, kteří už mají v DeFi nějakou zkušenost. Díky všem za pomoc!

133 slov
1.3 minut čtení
5. 1. 2025
Patrik Pospíšil
Patrik Pospíšil

Ohledně investic v DeFi bych se zaměřil na pár klíčových kryptoměn. Určitě stojí za to kouknout na Ethereum, protože většina DeFi projektů běží právě na něm. Pak tu máš třeba Uniswap, což je top platforma pro DEX, a jejich token UNI by mohl být zajímavý. Další dobrý projekt je Aave - půjčovací platforma s jejich tokenem AAVE, co má solidní výnosy.

Co se týče stablecoinů, jako USDC nebo DAI, tak mají smysl v tom, že ti můžou poskytnout stabilitu a nižší riziko, ale moc na výnosy nečekej. Když se rozhodneš pro volatilní tokeny, tak můžeš mít vyšší výnosy, ale taky větší riziko ztrát.

Diverzifikace je klíč - rozložit to do víc projektů ti může pomoct snížit riziko. Osobně mám zkušenosti s stakingem na platformách jako PancakeSwap, tam se dají získat slušné APY. Ale pozor na rizika - hacky, smart kontrakty, likvidita... vždycky si udělej vlastní průzkum a buď opatrný s tím, kolik do toho dáš.

155 slov
1.6 minut čtení
1. 1. 2025
Věra Burešová
Věra Burešová

No, tak DeFi je fakt zajímavý téma. Co se týče kryptoměn, tak určitě bys měl kouknout na Ethereum, protože většina DeFi projektů běží na tomhle blockchainu. Pak tu máme Uniswap a Aave – obě tyhle platformy mají dost velkou uživatelskou základnu a solidní liquidity. Na to staking a půjčování je super využít třeba Yearn Finance nebo Compound. Pro stablecoiny – pokud chceš mít trochu stabilitu, tak USDC nebo DAI můžou bejt dobrá volba, když chceš minimalizovat riziko volatility. Ale zase, ty výnosy nejsou tak vysoký jako u jiných coinů. Riziko v DeFi je hlavně v smart kontraktech – nějaký bug nebo exploit a jsi v háji. Diversifikace je určitě dobrý nápad, aby ses pokryl proti případným ztrátám. No a vždycky si udělej vlastní průzkum, každá investice nese riziko.

128 slov
1.3 minut čtení
29. 1. 2025
Jiří Koutný
Jiří Koutný