Jak začít s technickou analýzou, když nevím, kde začít?
Když se dívám na trhy a snažím se pochopit, co vlastně dělám, přemýšlím, jak začít s technickou analýzou. Všude kolem mě vidím grafy, čáry, indikátory a nespočet různých vzorců, ale já nemám ponětí, jak to celé funguje. Nejdřív jsem si myslel, že stačí jen sledovat ceny a doufat v to nejlepší, ale to mi přestalo dávat smysl. Chtěl bych se naučit technickou analýzu, abych mohl lépe posuzovat tržní příležitosti a rozhodovat se s větší jistotou. Jaké jsou vůbec ty základní kroky, které musím udělat? Odkud mám začít? Je třeba mít nějaké speciální software nebo nástroje? A co takové pojmy jako support, resistance nebo trendové linie? Jak je mám správně interpretovat? Existují nějaké doporučené knihy nebo online kurzy, které by mě mohly uvést do problematiky? A co takhle praktické tipy – jakým způsobem si mám vyzkoušet své dovednosti bez toho, abych hned ztratil peníze? Zkoušel jsem najít nějaké informace na internetu, ale cítím se jako ztracený v moři informací. Většina věcí mi připadá moc složitá nebo technická. Jak se vlastně dostanu k tomu, abych rozuměl základům technické analýzy a mohl ji aplikovat na své investice? Děkuji za jakoukoliv radu!