Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn v roce 2025?

Jak začít investovat do kryptoměn v roce 2025?

Přemýšlím o investování do kryptoměn a zajímalo by mě, jak na to vlastně začít v roce 2025. Slyšel jsem, že se situace na trhu s kryptoměnami neustále mění a že je dobré mít přehled o aktuálních trendech. Měl bych se téměř určitě zaměřit na nějaké zavedené měny jako Bitcoin nebo Ethereum, ale co další možnosti? Je třeba sledovat nové altcoiny, které by mohly mít potenciál? Jak se vlastně liší investování do kryptoměn od například akcií nebo nemovitostí? A co bezpečnost? Jak si uchovat své kryptoměny v bezpečí před hackery a podvody? Vím, že existují různé peněženky, ale kterou z nich bych měl vybrat? Zároveň mě zajímá, jak dlouho bych měl držet své investice. Je lepší investovat na krátkou dobu nebo spíše dlouhodobě? Mám také obavy z volatility trhu a toho, že bych mohl ztratit peníze. Jak se s tímto rizikem mohu vyrovnat? Mohli byste mi doporučit nějaké zdroje informací nebo platformy pro začátečníky, kde bych se mohl naučit víc? A poslední věc – je rozumné začínat s malou částkou, než si získám víc zkušeností? Děkuji za jakékoliv rady a tipy!

180 slov
1.8 minut čtení
2. 9. 2024
Barbora Vorlová
Barbora Vorlová

Investování do kryptoměn v roce 2025 je fakt zajímavý, ale taky dost riskantní. Začít s Bitcoinem a Ethereem je určitě rozumné, to jsou stabilní klasiky. Co se altcoinů týče, tak sleduj trendy, ale buď opatrnej, spousta z nich může být jen hype.

Hlavně si zjisti, jak fungují peněženky – hardwarové peněženky jako Ledger nebo Trezor jsou fakt bezpečné. Online peněženky jsou pohodlné, ale mají vyšší riziko hacknutí.

Co se týče držení investic, dlouhodobější přístup obvykle přináší lepší výsledky než spekulace na krátkou dobu. Volatilita je součástí hry, tak se s tím musíš smířit. Rady jako investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit, platí i tady.

Určitě začni s malou částkou, abys získal zkušenosti bez velkého rizika. Co se zdrojů týče, sleduj YouTube kanály o kryptoměnách, Reddit je taky dobrej pro novinky a zkušenosti ostatních. Hlavně si udělej vlastní průzkum a nenech se unést emocemi.

143 slov
1.4 minut čtení
13. 10. 2024
Bohumil Šrámek
Bohumil Šrámek

Investování do kryptoměn v roce 2025 může být skvělá příležitost, ale je tu spousta věcí, co je dobré mít na paměti. V první řadě se určitě zaměř na zavedené kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum, to je takový základ. Ale jak říkáš, nové altcoiny mohou mít taky potenciál, tak sleduj trendy a co se aktuálně objevuje. Je dobré si udělat nějaký research a zjistit, co třeba roste v popularity.

Když už mluvíme o bezpečnosti, to je fakt důležitý. Určitě investuj do hardwarových peněženek, jako je Ledger nebo Trezor. Ty jsou mnohem bezpečnější než online peněženky. A k tomu, investování do kryptoměn se dost liší od akcií a nemovitostí – trh s kryptoměnami je daleko volatilnější, takže si dej pozor na to, kolik peněz jsi ochotný riskovat.

Co se týče doby držení investic, záleží na tom, jestli jsi spíše trader nebo dlouhodobý investor. Někteří lidé nakupují a prodávají rychleji, jiní radši drží dlouho a čekají na růst. Každopádně s volatilitou se musíš smířit, můžeš ztratit i hodně rychle.

Začni s malou částkou, dokud si nezískáš víc zkušeností. Je dobrý mít plán a dodržovat ho. Ohledně zdrojů info – sleduj YouTube kanály o kryptoměnách, Reddit a různé blogy ti taky můžou pomoct se zorientovat v tomhle světě. Tak hodně štěstí!

204 slov
2 minut čtení
23. 3. 2024
Jan Tichý
Jan Tichý