Jaké jsou nejlepší praktiky pro investice do DeFi projektů?
Chtěl bych se zeptat, jaké jsou ty nejlepší praktiky, které by měl člověk mít na paměti při investování do DeFi projektů? V poslední době jsem hodně slyšel o decentralizovaných financích a o tom, jak mohou být skvělou příležitostí pro generování pasivního příjmu. Ale zároveň mám obavy z volatility, rizik a různých podvodů, které mohou být v tomto prostoru přítomny. Jaké faktory bych měl zvažovat předtím, než se rozhodnu investovat? Jak poznám, že je projekt důvěryhodný? Měly by mě zajímat například audity smart kontraktů nebo tým stojící za projektem? Co třeba likvidita a to, jak snadno mohu své investice vybrat? Jaká je bezpečnostní opatření, která bych měl mít na paměti? A jak si vytvořit rozumnou strategii pro diverzifikaci portfolia v DeFi světě? Kde vlastně začít, když bych chtěl investovat do takto rychle se vyvíjejícího odvětví? Bude dobré sledovat trendy nebo se přidat k některým komunitám a diskuzím? Omlouvám se za množství otázek, ale zajímalo by mě, jak se s tímhle vším popasovat a co je pro začátečníka v této oblasti nejdůležitější.