Charts.cz/Fórum/Jak můžu vydělat na NFT v dlouhodobém horizontu?

Jak můžu vydělat na NFT v dlouhodobém horizontu?

Nedávno jsem se dostal do světa NFT a mám spoustu otázek ohledně toho, jak vlastně na těchto digitálních aktivech vydělat. Přemýšlím, jak se NFT vyvíjejí, a jestli je možné na nich profitovat i v dlouhodobém horizontu, nebo je to jen rychlá móda, která za pár let zmizí? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při investování do NFT? Je lepší zaměřit se na známé umělce a projekty, nebo mohu najít nějaké skryté poklady mezi méně známými tvůrci? Měl bych se dívat na rarity jednotlivých tokenů, nebo na jejich užitečnost v nějakých aplikacích? Jak to vlastně funguje s komunitami kolem jednotlivých projektů a jaký mají vliv na cenu? Zajímalo by mě, jestli má smysl investovat do NFT jako formy diversifikace portfolia, nebo je to příliš riskantní. Co říkáte na možnost vytváření vlastních NFT a jejich prodej - má to šanci na úspěch, nebo bych měl raději držet krok s trendy a investovat do již existujících tokenů? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů a jejich tipy, jak přistupovat k tomuto novému trhu. Hlavně mě zajímá, co byste doporučili někomu, kdo se chce zapojit do NFT investic s cílem dosáhnout zisků v delším časovém horizontu.

192 slov
1.9 minut čtení
13. 10. 2022
Rudolf Kočí
Rudolf Kočí

Investování do NFT může být fakt zajímavý, ale taky dost riskantní. Dlouhodobý úspěch záleží na několika faktorech. Prvně, známí umělci a projekty mají větší šanci na zhodnocení, ale i skrytí talenti můžou překvapit. Sleduj trend a zapoj se do komunit kolem projektů – jejich aktivita a nadšení často ovlivňují hodnotu tokenů. Rarity je důležitá, ale užitečnost v nějakých aplikacích může přinést stabilnější cenu. Když mluvíš o diversifikaci portfolia, NFT může být fajn doplněk, ale nedávej do toho všechen cash, pokud jsi v tom nováček. Vytváření vlastních NFT má smysl, pokud máš co nabídnout a umíš to prodat, jinak se raději drž už etablovaných projektů. Hlavně se pořád uč a sleduj vývoj trhu.

112 slov
1.1 minut čtení
3. 12. 2024
Milan Žemlička
Milan Žemlička

Na NFT se dá vydělat, ale je to dost riskantní. Z dlouhodobého hlediska se faktory jako popularita umělce, rarity a užitečnost tokenů fakt počítají. Zkus se podívat na známé projekty, ale nevzdávej to ani u méně známých autorů – někdy se objeví skrytý poklad. Komunita kolem projektu hraje obrovskou roli – pokud je silná a aktivní, může to cenu dost ovlivnit.

Diverzifikace portfolia s NFT může mít smysl, ale musíš být opatrný. Vytváření vlastních NFT je taky možnost, ale úspěch není zaručený, spíš si dej pozor na trendy a co lidi vlastně kupují. Sleduj trh a buď v obraze, protože tohle se mění rychle. A hlavně – investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit.

115 slov
1.2 minut čtení
22. 10. 2024
Vojtěch Bečka
Vojtěch Bečka