Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejnovější trendy v ceně kryptoměn?

Jaké jsou nejnovější trendy v ceně kryptoměn?

Zajímalo by mě, jaké jsou aktuální trendy v ceně kryptoměn. V poslední době jsem si všiml, že se hodně mluví o bitcoinu a ethereu, ale co ostatní altcoiny? Slyšel jsem něco o nových projektech, které by mohly mít vliv na trh, ale nejsem si jistý, co si o tom myslet. Dále mě zajímá, jaké faktory ovlivňují cenu kryptoměn v současnosti. Je to spíš sentiment trhu, nebo nějaké konkrétní události jako regulace nebo adopce ze strany velkých investorů? Jaké máte názory na to, zda je nyní dobrý čas investovat do kryptoměn, nebo bych měl počkat? A co NFT – mají ještě šanci na růst ceny, nebo už je to za zenitem? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních a jejich pohled na to, jak se vyvíjí cena kryptoměn. Jaké nástroje používáte pro sledování těchto trendů? Jak často byste doporučili kontrolovat ceny a co byste poradili někomu, kdo zvažuje investice do kryptoměn poprvé? Díky za každý tip!

153 slov
1.5 minut čtení
8. 2. 2025
Markéta Pechová
Markéta Pechová

Kryptoměny teď zažívají docela divoké časy. Bitcoin a Ethereum sice pořád dominujou, ale spousta altcoinů teď roste díky různým novým projektům a DeFi. Například Solana nebo Cardano mají poslední dobou hodně hype. Co se týče regulací, tak to rozhodně ovlivňuje trh, když nějaké země oznámí nové zákony nebo omezení, tak to většinou zamává s cenama. Sentiment trhu je taky důležitej, v době FOMO (fear of missing out) se ceny šplhají nahoru a naopak, když se něco pokazí, lidi panikaří a prodávaj. Jestli investovat teď? To je těžký říct, záleží na tvý strategii. Někteří radí nakupovat když je trh dole, jiní tvrdí, že lepší počkat na stabilizaci. NFT mají furt šanci, ale už to není takový boom jako loni, teď spíš vidím zaměření na kvalitu než kvantitu. Pro sledování trendů doporučuji CoinMarketCap nebo TradingView. Kontrolovat ceny denně je fajn, ale hlavně si dej pozor na psychickou stránku toho investování. A pro nový investory – začni s malým množstvím a nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

166 slov
1.7 minut čtení
6. 2. 2025
Soňa Koudelková
Soňa Koudelková

K cenám kryptoměn teď vládne hodně volatility. Bitcoin a Ethereum pořád vedou, ale altcoiny jako Solana nebo Cardano taky nabírají na popularitě. Nové projekty jako DeFi a metaverse tokeny hýbou trhem; třeba TikTok nebo YouTube teď víc propagují NFT, což by mohlo zvýšit zájem. Co se týče vlivů ceny, tak sentiment trhu je super důležitý – když je FOMO, lidi nakupují víc a ceny rostou. Na druhou stranu, regulace může udělat špatný hype, takže je to fakt risk. Jestli investovat teď? Osobně bych doporučil diversifikovat a koukat na dlouhodobý potenciál, než jen krátkodobý zisk. Sleduju ceny přes CoinMarketCap a kontroluju to každý den, ale netřeba panikařit, pokud to skáče nahoru dolů. Pro nováčky doporučuji začít s menší částkou a naučit se základy. Je to spíš o trpělivosti a důvěře v projekt než o rychlých výdělcích.

135 slov
1.4 minut čtení
7. 2. 2025
Žaneta Štěpánková
Žaneta Štěpánková