Jak začít investovat do zlata a stříbra?
Zajímám se o investice do zlata a stříbra, ale mám pocit, že nevím, jak na to. Rád bych se dozvěděl, kde vlastně začít. Mám nějaké peníze, které bych chtěl investovat, ale nejsem si jistý, zda je lepší koupit fyzické zlato nebo stříbro, nebo se zaměřit na nějaké ETF nebo fondy zaměřené na drahé kovy. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých možností? Také mě zajímá, jak zjistit aktuální ceny těchto kovů a kde je nejlepší je nakupovat. Existují nějaké doporučené obchodníky nebo platformy? Jak funguje bezpečné uchovávání fyzických kovů? Vím, že existují i možnosti jako jsou certifikáty nebo investiční mince, ale mám trochu chaos v tom, co vlastně vybrat. Měli byste nějaké tipy pro začátečníka? A co si myslíte o dlouhodobém investování do zlata a stříbra v porovnání s jinými investičními možnostmi jako akcie nebo kryptoměny? Je to rozumná cesta nebo bych měl raději investovat jinde? Jakou částku bych měl mít k dispozici pro rozumné investice do těchto komodit? Pokud máte nějaké osobní zkušenosti nebo doporučení, budu za ně moc rád. Děkuji!