Charts.cz/Fórum/Proč investovat do stříbra místo zlata v roce 2025?

Proč investovat do stříbra místo zlata v roce 2025?

Zajímá mě, proč bych měl zvážit investici do stříbra namísto zlata v roce 2025? V poslední době se hodně mluví o tom, jaká je budoucnost drahých kovů a já mám pocit, že stříbro by mohlo být zajímavější volbou. Mám určité pochybnosti ohledně stability zlata a jeho ceny, zatímco stříbro se zdá být více dostupné a má široké využití v průmyslu. Viděl jsem, že se očekává nárůst poptávky po stříbře díky zelené energii a technologickým inovacím, což mě přivádí k myšlence, jestli by investice do stříbra nemohla přinést lepší výnosy. Zajímají mě názory ostatních na to, jaké faktory bych měl zvážit při rozhodování mezi těmito dvěma kovy. Je stříbro skutečně bezpečnější nebo výhodnější investice v nadcházejících letech? Jak se bude vyvíjet trh se stříbrem ve srovnání s trhem se zlatem? Měly by mě zajímat i ekonomické trendy nebo je lepší zaměřit se na historické výkony? Jaké máte zkušenosti nebo doporučení ohledně investic do stříbra versus zlata? Myslím si, že by to mohlo být zajímavé téma pro diskuzi a rád bych slyšel názory ostatních investorů.

173 slov
1.7 minut čtení
12. 12. 2023
Vojtěch Kraus
Vojtěch Kraus

Stříbro má rozhodně svoje výhody, kterými může přetáhnout investory od zlata. Je pravda, že stříbro je široce využívané v průmyslu - od elektroniky po solární panely. Jak se zvyšuje poptávka po zelené energii, očekává se, že stříbro bude hrát klíčovou roli a to by mohlo tlačit jeho cenu nahoru. Navíc, stříbro bývá levnější než zlato, což dává šanci vstoupit do investování i lidem s menším rozpočtem.

Pokud jde o ekonomické trendy, náznaky recese nebo inflace často vedou k tomu, že investoři hledají alternativy k fiat měnám a drahé kovy obecně na to dobře reagují. Stříbro může mít vyšší volatilitu než zlato, což znamená větší riziko, ale i větší potenciál pro zisk. Historicky měl stříbro tendenci růst rychleji během býčích trhů.

Zkus si projít nějaký graf vývoje cen za posledních pár let a uvidíš jak se stříbro chová v porovnání se zlatem. Takže jestli máš pocit, že budoucnost je v obnovitelných zdrojích a technologiích, investice do stříbra by mohla být rozumná volba. Ale pozor na to, že trh je nevyzpytatelný a nic není jisté.

171 slov
1.7 minut čtení
30. 10. 2022
Filip Hradil
Filip Hradil

Investice do stříbra místo zlata má určitě svoje výhody, hlavně v kontextu roku 2025. Stříbro je mnohem dostupnější než zlato, což může být pro spoustu lidí atraktivní, zvlášť když se díváš na možné zisky. Poptávka po stříbře roste díky jeho využití v technologiích, jako jsou solární panely a baterie, což souvisí s trendem zelené energie. To by mohlo znamenat, že ceny stříbra porostou, zatímco zlato je spíš považováno za bezpečný přístav a reaguje jinak na ekonomické šoky.

Hlavně pokud se podíváš na historické výkony, stříbro má tendenci mít větší volatilitu, ale to také znamená možnost vyšších výnosů. Pokud se trh se stříbrem rozjede, můžeš na tom hodně vydělat. Zároveň si nemyslím, že by bylo moudré vsadit všechno na jeden kov. Mít diverzifikované portfolio může být klíčové.

Když už mluvíme o ekonomických trendech, s inflací a potenciálním poklesem ekonomiky by mohly drahé kovy obecně posílit. Zatímco zlato je spíš pro jistotu, stříbro může nabídnout větší ziskový potenciál. Takže jo, určitě to stojí za úvahu a sledování situace jak na trhu se stříbrem, tak se zlatem.

172 slov
1.7 minut čtení
2. 4. 2023
Ludmila Přibylová
Ludmila Přibylová