Charts.cz/Fórum/Proč zahrnout zlato do investic do kryptoměn?

Proč zahrnout zlato do investic do kryptoměn?

Zajímalo by mě, proč bych měl uvažovat o zahrnutí zlata do svých investic do kryptoměn? V poslední době se hodně mluví o tom, jak kryptoměny nabízejí vysoký potenciál zisku, ale zároveň mají také velké výkyvy a rizika. Zlato je přitom známé jako bezpečný přístav a uchovatel hodnoty už po staletí. Je to něco, co lidé kupují jako ochranu proti inflaci a ekonomickým krizím. Jak by tedy mohlo zlato doplnit moje portfolio zaměřené na kryptoměny? Mám pocit, že kombinace zlata a kryptoměn by mohla nabídnout zajímavou rovnováhu mezi stabilitou a potenciálním výnosem. Jaké jsou konkrétní výhody takové diverzifikace? Je to rozumný krok, nebo spíše zbytečné komplikování portfolia? A co třeba historické výkony zlata v porovnání s růstem některých populárních kryptoměn? Pomohlo by mi lépe porozumět tomu, jak si vedly obě investice v těžkých časech. Také bych rád věděl, jestli se odborníci na investice shodují na tom, že zlato by mělo být součástí portfolia zaměřeného na digitální měny. Mohou mi nějaké konkrétní statistiky nebo trendy pomoci pochopit, proč by měla být tato kombinace zajímavá? Děkuji za jakékoli názory a rady!

178 slov
1.8 minut čtení
28. 11. 2021
Martin Jirásek
Martin Jirásek

Takže, proč zahrnout zlato do investic do kryptoměn? No, zlato je prostě klasika. Historicky chrání hodnotu a přitom je stabilní v časech krize, což se nedá říct o kryptoměnách, který hodně skáčou. Zlato může fungovat jako pojistka proti volatilitě krypta. Když trh s kryptoměnami padá, zlato většinou zůstává silné nebo alespoň neztrácí tolik na hodnotě. Takže diverzifikace mezi těmito dvěma aktivy může opravdu snížit riziko celkově. Zlato ti dá klid v duši, zatímco kryptoměny můžou přinést vyšší výnosy, když se daří. Co se týče statistik, zlato za posledních 50 let průměrně roste, zatímco některé kryptoměny za poslední roky vyletěly raketově. Ale pamatuj, že historický výkon není zárukou budoucnosti. Odborníci se shodují, že kombinace tradičních a digitálních aktiv dává smysl. Takže jo, investice do zlata vedle kryptoměn může být rozumný krok.

130 slov
1.3 minut čtení
27. 5. 2024
Vojtěch Fučík
Vojtěch Fučík

Zlato a kryptoměny mají fakt dost rozdílné vlastnosti, takže je to zajímavá kombinace. Zlato je jakoby stabilní a funguje jako pojistka proti inflaci a hospodářským krizím, zatímco krypta jsou dost volatilní, ale s potenciálem vysokých výnosů. Když do portfolia zařadíš zlato, můžeš si trochu vyrovnat ty šílené výkyvy kryptoměn. Historicky zlato zůstává relativně stabilní, zatímco některý kryptoměny jako Bitcoin mají za sebou obrovský růst, ale i propady. Když přijde krize, zlato většinou roste, což může pomoci udržet hodnotu celého portfolia. Odborníci se většinou shodují, že rozložení investic do různých aktiv je rozumný krok. Takže za mě jo, zlato by mohlo být fajn doplněk k tvým kryptoměnám, hlavně v těžkých časech.

110 slov
1.1 minut čtení
22. 2. 2024
Petra Navrátilová
Petra Navrátilová