Charts.cz/Fórum/Jaký je nejlepší typ NFT k investici právě teď?

Jaký je nejlepší typ NFT k investici právě teď?

V poslední době jsem se začal zajímat o NFT a přemýšlím, jaký typ by mohl být nejlepší pro investici v současnosti. Je toho na trhu tolik, že je těžké se zorientovat. Myslím, že by stálo za to věnovat pozornost různým kategoriím, jako jsou digitální umění, herní NFT nebo dokonce i virtuální pozemky. Všichni víme, že trh s NFT může být velmi volatilní a ceny mohou rychle skákat nahoru a dolů. Mě zajímá, jestli jsou momentálně nějaké nové projekty nebo trendy, které by mohly přinést slušný výnos. Jaké máte zkušenosti s investicemi do NFT? Existují nějaké specifické platformy nebo umělci, na které byste doporučili dávat pozor? Zajímalo by mě také, jaké jsou vaše názory na budoucnost NFT. Myslíte si, že tato technologie zůstane relevantní, nebo je to jen přechodný trend? Jaký typ NFT podle vás má největší potenciál pro růst v následujících měsících? Vím, že každý má jinou strategii a toleranci k riziku, ale rád bych viděl nějaké konkrétní příklady nebo tipy. Může mi někdo poradit, jak se rozhodnout, do čeho investovat a na co si dát pozor? Děkuji za jakékoliv rady!

181 slov
1.8 minut čtení
15. 8. 2024
Milada Šindelářová
Milada Šindelářová

Hele, co se týče investic do NFT, tak teďka frčí hlavně herní NFT a virtuální pozemky. Například projekty jako Decentraland nebo Sandbox nabízejí dost zajímavé možnosti, protože tam je stále prostor pro růst. V digitálním umění jsou zase známí umělci, kteří mají solidní fanouškovskou základnu a jejich díla se dobře prodávají, takže na ně bych se taky kouknul.

Sleduj trendy v komunitě, různý Discord servery a Twitter jsou super místa, kde se dozvíš o nových projektech dřív než ostatní. Jo a nezapomeň na volatilitu – ceny můžou skákat nahoru a dolů jak blázen.

Pokud jde o budoucnost NFT, myslím, že nějakou relevantnost si udrží, zvlášť když se to spojí s metaversem a virtuální realitou. Ale bude to chtít čas, než se to ustálí. Takže pokud plánuješ investovat, dej si pozor na to, do čeho jdeš a zkus dělat vlastní výzkum. Hodně štěstí!

142 slov
1.4 minut čtení
30. 11. 2024
Zdeňka Kratochvílová
Zdeňka Kratochvílová

Jo, investice do NFT je fakt jízda. Teďka bych se zaměřil na pár trendů, co mají potenciál. Digitální umění je pořád silná kategorie, hlavně od známějších umělců. Pak jsou tu herní NFT, to je teď populární, spousta her začíná mít vlastní tokeny a itemy, co si můžeš nabít a prodávat. Virtuální pozemky v metaverse taky vypadají zajímavě, ale to chce hodně štěstí.

Co se týče platforem, OpenSea a Rarible jsou asi nejznámější, ale koukni i na novější projekty jako Magic Eden nebo Immutable X. Taky sleduj trendy na Twitteru nebo Discordu, tam se dozvíš o novinkách dřív než jinde.

Budoucnost NFT? No, myslím, že tu zůstanou, ale budou se muset vyvíjet. Lidi budou chtít víc než jen obrázky; už teď vidíš spojení s reálným světem nebo komunitními projekty. Takže klidně do toho jdi, ale buď opatrnej a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

145 slov
1.5 minut čtení
19. 5. 2024
Martin Kysela
Martin Kysela