Charts.cz/Fórum/Co dělat, když můj NFT projekt ztrácí zájem investorů?

Co dělat, když můj NFT projekt ztrácí zájem investorů?

Mám takovou situaci, která mě dost trápí a doufám, že mi tu někdo poradí. Rozjel jsem svůj vlastní NFT projekt a ze začátku to vypadalo slibně, lidi se zajímali, investovali a já měl pocit, že jsem na správné cestě. Ale teď, po několika měsících, se zdá, že zájem investorů klesá a já nevím, co s tím dělat. Zkoušel jsem různé marketingové strategie, aktivně jsem komunikoval s komunitou, ale nic moc nepomáhá. Zamýšlel jsem dokonce přidat nové funkce nebo umělecké kousky do kolekce, ale nejsem si jistý, jestli je to to pravé řešení. Myslíte si, že by pomohlo nějakým způsobem obnovit hype kolem NFT? Jaké taktiky používají úspěšní tvůrci pro udržení zájmu o své projekty? Je lepší se soustředit na budování komunity nebo víc na marketingové kampaně? Dává smysl spolupracovat s influencery a dalšími projekty nebo je to zbytečné? Jak vlastně zjistit, co přesně lidé chtějí a co by je mohlo přilákat zpět? Pokud máte nějaké zkušenosti nebo tipy ohledně toho, jak udržet pozornost investorů v dnešním rychle se měnícím trhu s NFT, budu vděčný za jakoukoli radu. Mám strach, že pokud nebudu schopen vyřešit tuto situaci brzy, může to mít dlouhodobé důsledky pro můj projekt.

195 slov
2 minut čtení
7. 7. 2022
Jana Tomanová
Jana Tomanová

Zní to, že jsi na správné cestě, ale prostě to chce víc trpělivosti a trochu jiný přístup. Zkus se zaměřit víc na komunitu – děláš s nimi pořád něco? Možná nějaké soutěže, AMA, nebo jiný interaktivní obsah by mohl pomoct znovu rozpoutat zájem. Marketing je super, ale pokud lidi nebudou mít důvod se vracet, tak to moc nepomůže.

S influencery to může fungovat, ale musíš vybrat ty správné, co mají opravdový zájem o NFT a tvůj projekt. Také se podívej na další projekty a zjisti, co dělají dobře – inspiraci můžeš najít v jejich strategiích. A hlavně – naslouchej lidem v komunitě, zjisti, co chtějí vidět a co by je mohlo zaujmout. Pokud plánuješ přidat nové funkce nebo umění, udělej to tak, aby to dávalo smysl a bylo pro někoho hodnotné. Držím palce!

133 slov
1.3 minut čtení
3. 6. 2024
Aleš Karásek
Aleš Karásek

Tohle je fakt těžká situace, co popisuješ. Ztráta zájmu o NFT projekty se děje dost často, zvlášť když trh je tak dynamický. Možná by stálo za to znovu se zamyslet nad tím, co tvoje komunita skutečně chce. Udělej nějaký průzkum, třeba anketu nebo diskusi v komunitě, abys zjistil, co by je mohlo zaujmout.

Možná zkus přidat něco unikátního, co jinde není. Například nějaké exkluzivní výhody pro držitele NFT nebo gamifikaci – lidé milují soutěže a odměny. Taktika s influencery může být fajn, ale jen pokud to bude relevantní pro tvůj projekt. Spolupráce s jinými projekty může pomoct rozšířit publikum.

Budování komunity je klíčový faktor, snaž se s lidmi víc komunikovat, ukázat jim, že ti na jejich názorech záleží. A marketing? Určitě ho nepodceňuj, ale měl bys ho spíš směrovat tam, kde už máš nějakou základnu fanoušků.

Hlavně nezapomínej na to, že NFT svět je hodně o emocích a příběhu. Udržuj hype kolem svého projektu a nepanikař – to lidi jen odrazuje.

160 slov
1.6 minut čtení
5. 6. 2024
Michal Fučík
Michal Fučík