Jaké jsou hlavní rizika investování do DeFi?
Nedávno jsem se začal zajímat o decentralizované finance, známé také jako DeFi, a to mě přivedlo k mnoha otázkám. Je pravda, že DeFi nabízí skvělé příležitosti pro vysoké výnosy a celkově vzbuzuje hodně nadšení, ale zároveň mám pocit, že je v tom spousta rizik. Co všechno bych měl vědět předtím, než se do toho pustím? Jaké jsou ta hlavní rizika, na která bych si měl dát pozor? Mám na mysli nejen technická rizika spojená s chybným kódem nebo hacky, ale také tržní rizika, která by mohla ovlivnit hodnotu mých investic. Slyšel jsem i o věcech jako je likvidita a jak špatná likvidita může přinést problémy, ale moc tomu nerozumím. Jak to vlastně funguje v praxi? A co třeba regulace? Můžou mě nějak zasáhnout případné změny v zákonech týkajících se kryptoměn a DeFi? Také by mě zajímalo, jak se chránit před podvody nebo scammy, protože jsem četl o několika případech, kdy lidé přišli o peníze. Jak poznat důvěryhodnou platformu od té, která může být potenciálně nebezpečná? Jak si vybrat správné projekty k investování? A co portfolia? Je lepší investovat do více menších projektů nebo se soustředit na pár velkých jmen? Není to celé vlastně jen taková bublina, která se může kdykoliv prasknout? Rád bych znal názory a zkušenosti ostatních. Děkuji!