Kdy investovat do drahých kovů místo dolaru?
Zajímalo by mě, kdy je rozumné začít investovat do drahých kovů, jako jsou zlato nebo stříbro, namísto držení dolaru. Já vím, že dolar je považován za stabilní měnu a má své výhody, ale slyšel jsem, že drahé kovy mohou být skvělou ochranou proti inflaci a ekonomickým krizím. Jak to vlastně je? Kdy se vyplatí přesunout peníze z dolaru do zlata? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při rozhodování? Je to jen o tom, jaká je situace na trhu, nebo jsou i nějaké jiné důvody, proč by se to mohlo vyplatit? Co třeba geopolitické napětí nebo pokles důvěry v fiat měny? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké konkrétní časové období, kdy investice do drahých kovů bývá obzvlášť výhodná. Měl bych se řídit nějakými historickými vzorci nebo trendy? A co třeba diverzifikace portfolia – je lepší mít část peněz v dolarech a část v drahých kovech? Jaký je váš názor na dlouhodobou udržitelnost investic do zlata ve srovnání s tradičními měnami? Opravdu se to vyplatí, nebo je to jen mýtus? Děkuji za názory a zkušenosti!