Jak správně nastavit metody pro backtesting forex strategií?
V poslední době se stále více zajímám o forex obchodování a chtěl bych se podělit o své myšlenky na to, jak správně nastavit metody pro backtesting forex strategií. Jsem trochu zmatený ohledně toho, na co přesně se při backtestingu zaměřit. Mám na mysli, jaké historické údaje je nejlepší použít, abych měl co nejpřesnější představu o výkonnosti mé strategie. Je lepší mít data z delšího časového úseku, nebo se soustředit na konkrétní období? A co je důležité při výběru časového rámce pro testování? Zajímalo by mě také, jaké nástroje a software jsou nejvhodnější pro backtesting. Existuje něco jako nejlepší praktiky, které bych měl dodržovat? Jak důležité je zahrnout faktory jako spread, slippage a další poplatky při vyhodnocování výsledků? Rád bych věděl, jestli někdo používá nějaké specifické metriky k hodnocení úspěšnosti backtestu. Jak si vlastně ověřit, že moje strategie nebude jen 'fitting' historických dat, ale opravdu má potenciál fungovat i do budoucna? Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení, budu moc vděčný. Děkuji všem za vaše názory a zkušenosti!