Charts.cz/Fórum/Jak zvládat nervozitu při obchodování na forexu?

Jak zvládat nervozitu při obchodování na forexu?

Obchodování na forexu je pro mě něco jako jízda na horské dráze. Někdy se cítím jako profesionální trader, ale většinu času se potýkám s nervozitou, která mě úplně paralyzuje. Jak se s tím dá vypořádat? Mám pocit, že když začnu sledovat grafy a čísla, adrenalinem mi stoupá tep, a to se projeví i na mých rozhodnutích. Často udělám impulsivní obchod nebo naopak zmeškám příležitost, protože se bojím ztráty. Dostal jsem několik rad, ale nic z toho mi zatím nepomohlo. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené metody a techniky, které vám pomáhají udržet klid během obchodování. Pomohlo by mi třeba nějaké dýchání nebo meditace před vstupem do obchodu? Nebo možná máte jiný způsob, jak se dostat do správného mindsetu? Co třeba příprava a plánování obchodu předem? Jak si nastavujete své cíle, abyste se vyhnuli panice? Rád bych slyšel o vašich zkušenostech a co vám osobně fungovalo. Jak zvládáte nervozitu při obchodování na forexu?

153 slov
1.5 minut čtení
17. 10. 2024
Jaroslava Jirásková
Jaroslava Jirásková

Zvládnutí nervozity při obchodování na forexu je fakt náročný. Mně osobně pomáhá mít jasný plán a strategii ještě předtím, než se pustím do obchodování. Tím pádem vím, co chci udělat a jaké mám cíle, takže se vyhnu impulzivním rozhodnutím. Také si vždycky udělám nějaké mentální cvičení, třeba krátkou meditaci nebo dechová cvičení, abych se uklidnil. Pomáhá mi to soustředit se na to, co dělám, místo abych se nechal unést emocemi. Jinak si taky dávám pauzy – když se cítím nervózně, radši si na chvíli odskočím a vrátím se k tomu později s čerstvým pohledem. Člověk občas potřebuje prostě vypnout a nechat si uležet myšlenky. Je dobrý mít na paměti, že forex je maraton, ne sprint. Takže klidně se neboj říct si, že zítra budeš zase obchodovat. Hlavně si věřit a mít v sobě klid.

134 slov
1.3 minut čtení
20. 4. 2024
Eva Havlíková
Eva Havlíková

Nervozita při obchodování je fakt normální, hodně lidí to má podobně. Mě osobně pomáhá mít jasný plán a strategii už před začátkem obchodování. Když si připravím konkrétní cíle a úrovně, na kterých chci vstoupit nebo vystoupit, tak to dost uklidňuje. Důležitý je taky si uvědomit, že ztráty jsou součástí hry. Snažím se nebrat to moc osobně a prostě se soustředit na dlouhodobý výhled. Co se týče nervozity, určitě doporučuju nějakou formu meditace nebo dýchací cvičení. Třeba si na pár minut sednout, zavřít oči a jen dýchat, to pomůže s uvolněním napětí. A pak se taky vyplatí sledovat grafy klidně i mimo obchodní hodiny, abys byl víc v obraze, když do toho skočíš. Zkus si najít způsob, co ti bude vyhovovat. Držím palce!

122 slov
1.2 minut čtení
20. 2. 2024
Dominik Vašíček
Dominik Vašíček