Jak rozpoznat, kdy koupit nebo prodat akcie na základě grafů?
Zajímalo by mě, jak vlastně rozpoznat ten správný moment, kdy je nejlepší koupit nebo prodat akcie, když se dívám na grafy. Vím, že existuje spousta technických indikátorů a vzorců, ale někdy mi přijde, že je to jako hledat jehlu v kupce sena. Jaké konkrétní signály bych měl sledovat na grafech? Například, co znamená, když se cena akcií pohybuje nad nebo pod určitými úrovněmi? A co třeba objem obchodů? Je to opravdu důležité? Jakým způsobem mi může pomoci například klouzavý průměr nebo RSI? Může mi někdo přiblížit, jak interpretovat svíčkové formace a co bych měl brát v úvahu při rozhodování? Také bych rád věděl, jestli je lepší se řídit nějakými dlouhodobými trendy nebo spíše krátkodobými pohyby. Kdy začít panikařit a prodávat a kdy naopak nakupovat i přes pokles? Mělo by to být víc o intuici nebo o tvrdých datech? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů na to, jak přistupují k analýze grafů a na co si dávají pozor. Jaké mají tipy pro někoho, kdo teprve začíná a chce porozumět tomu, jak vyhodnocovat signály z grafů?