Jaká jsou rizika spojená s investováním do DeFi projektů?
Když se mluví o DeFi, tedy decentralizovaných financích, tak se mi v hlavě honí spousta otázek. Je to přece jenom relativně nový koncept a já si říkám, jestli je to skutečně tak výhodné, jak se o tom říká. Rád bych se dozvěděl, jaká vlastně jsou rizika spojená s investováním do těchto projektů. Například, co když do toho investuji a projekt zkrachuje? Jaká je pravděpodobnost, že přijdu o všechny své peníze? A co bezpečnost? Jak můžu vědět, že moje kryptoměny jsou v bezpečí a že mě nikdo neokrade prostřednictvím hacku nebo podvodu? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké regulace, které by mohly ovlivnit DeFi projekty a tím pádem i mé investice. Co když se změní legislativa a já budu mít najednou problém s tím, co jsem nakoupil? A co likvidita? Mám strach, že bych mohl mít problém s prodejem svých aktiv ve chvíli, kdy to budu potřebovat. Jak tedy zjistit, které projekty jsou skutečně bezpečné a které naopak skrývají nějaká rizika? Mohlo by mi také pomoct vědět, jestli existují nějaké typické varovné signály, podle kterých bych měl poznat potenciálně nebezpečné projekty. Nakonec bych rád věděl, jaké kroky mohu podniknout pro minimalizaci svých rizik při investování do DeFi. Je dobré mít diverzifikované portfolio nebo je lepší držet se jednoho projektu? Hledám nějaké praktické rady a tipy od těch, kteří už mají zkušenosti s investováním do DeFi.