Jaké jsou nejlepší typy dluhopisů pro začátečníky ve smíšeném portfoliu?
Chtěl bych se zeptat na něco ohledně investování do dluhopisů, protože jsem úplný nováček a rád bych si vytvořil smíšené portfolio. Slyšel jsem, že dluhopisy mohou být dobrým způsobem, jak diverzifikovat investice a snížit riziko, ale nejsem si jistý, které typy dluhopisů by byly pro mě ty nejlepší. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s různými druhy dluhopisů - třeba státní versus korporátní, a co říkáte na krátkodobé versus dlouhodobé? Mám pocit, že jako začátečník bych měl začít s něčím méně riskantním, ale co vlastně znamená 'méně riskantní' v kontextu dluhopisů? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké konkrétní fondy nebo ETF zaměřené na dluhopisy, které byste doporučili pro někoho jako já. Jak moc je důležité zvážit úrokové sazby a inflaci při výběru dluhopisů? Jaký máte názor na to, kolik procent z celkového portfolia by mělo být investováno do dluhopisů? Doufám, že mi někdo může poskytnout pár rad a tipů pro začátečníka, který se snaží pochopit základy investování do dluhopisů.