Co potřebuju vědět před koupí nemovitosti na pronájem?
Plánuji investici do nemovitosti na pronájem, ale nejsem si jistý, co všechno bych měl zvážit. Jaké faktory ovlivňují cenu nemovitosti a co je důležité mít na paměti při výběru lokality? Zajímalo by mě, jaké jsou hlavní výhody a nevýhody investování do bytů versus domů na pronájem. Existují nějaké konkrétní právní aspekty, které bych měl znát? A co se týče financování – jak se liší hypotéky pro investiční nemovitosti od těch pro vlastní bydlení? Jaké jsou nejlepší strategie pro správu nemovitostí? Měl bych uvažovat o pronájmu přes platformy jako Airbnb, nebo je lepší dlouhodobý pronájem? Jaký je průměrný výnos z pronájmu a na co si dát pozor, aby se investice vyplatila? Jak zjistím, jestli je nájemník spolehlivý? A co daně – co bych měl vědět o zdanění příjmů z pronájmu? Jsou nějaké skryté náklady, které by mě mohly překvapit po koupi? Jaké informace by měly být součástí kupní smlouvy? Tohle všechno se mi honí hlavou a potřeboval bych nějakou jasnou příručku nebo tipy, abych se v tom lépe orientoval. Díky moc za rady!