Jak může inflace ovlivnit moje investice do kryptoměn?
Zajímalo by mě, jak vlastně inflace zasahuje do investic do kryptoměn. Často čtu, že kryptoměny jako Bitcoin jsou považovány za ochranu proti inflaci, ale zároveň si nejsem jistý, jak to v praxi funguje. Když ceny rostou a peníze ztrácejí hodnotu, jak moc se to odráží na hodnotě mých digitálních měn? Mám pocit, že když inflace roste, lidi se snaží investovat do něčeho, co má potenciál uchovat hodnotu, ale co to znamená pro trh s kryptoměnami? Mohou ceny kryptoměn klesat nebo naopak růst v době vysoké inflace? Dále bych chtěl vědět, jestli je lepší investovat do stabilnějších mincí, nebo do těch rizikovějších během takových ekonomických podmínek. Je dobré mít v portfoliu nějakou diverzifikaci? A co NFT – jak se na ně inflace podepisuje? Je to opravdu bezpečná investice v době, kdy všechno kolem zdražuje? Mám strach z volatility trhu a rád bych věděl, zda se vyplatí investovat do kryptoměn teď, nebo jestli mám radši počkat až se situace uklidní. Jak tedy inflace může ovlivnit moje rozhodování ohledně kryptoinvestic?