Co všechno potřebuji vědět, než vstoupím do světa decentralizovaných financí?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně decentralizovaných financí, protože jsem úplný nováček a nevím, kde začít. První otázka, co to vlastně decentralizované finance jsou? Slyšel jsem o kryptoměnách jako Bitcoin nebo Ethereum, ale jak se liší od klasických bankovních systémů? Jaké jsou výhody a nevýhody používání DeFi oproti tradičním bankám? A co je to vlastně smart contract? Jak to funguje a jak se používá v rámci DeFi? Zajímalo by mě také, jak bezpečné jsou tyto platformy. Mám strach z podvodů a hacků, takže jak mohu ochránit své investice? Je také důležité vědět něco o poplatcích při obchodování s kryptoměnami a jak fungují různé burzy? Je lepší začít s menšími částkami, nebo se rovnou pustit do větších investic? A co NFT – stojí to za to investovat i do nich v rámci DeFi? Jaké jsou trendy v této oblasti a co očekávat do budoucna? Měl bych také nějaký speciální software nebo aplikace, které mi pomohou s obchodováním a sledováním mého portfolia? Opravdu nevím, na co se zaměřit a co si prostudovat, abych byl připravený. Budu vděčný za jakékoli rady nebo tipy, které mi pomohou udělat první krok do tohoto vzrušujícího světa. Díky!