Na co si dát pozor při investování do korunových dluhopisů?
Chtěl bych se zeptat, co všechno bych měl mít na paměti, když zvažuji investice do korunových dluhopisů. Vím, že jsou to relativně bezpečné investice, ale slyšel jsem, že i tady je spousta věcí, na které si člověk musí dávat pozor. Jaké jsou hlavní rizika spojená s těmito dluhopisy? Co třeba úrokové sazby a jak ovlivňují výnosy? Je dobré se dívat na rating emitenta a co všechno to vlastně znamená? A co kdybych chtěl investovat do dluhopisů od různých firem? Je lepší investovat do státních dluhopisů nebo těch soukromých a jak poznat, které jsou výhodnější? Jakou roli hraje inflace při investování do těchto dluhopisů? Taky by mě zajímalo, zda je nějaký rozdíl mezi krátkodobými a dlouhodobými dluhopisy a co radíte jako optimální dobu držení takové investice. Dále bych se chtěl dozvědět, jaký mají dluhopisy vliv na diverzifikaci portfolia a jestli se nějak vyplatí investovat do fondů zaměřených na dluhopisy. Mám obavy, že bych mohl přijít o peníze kvůli výrazným změnám na trhu, a proto hledám rady od zkušenějších investorů. Jaké máte tipy pro začátečníky v oblasti korunových dluhopisů?