Charts.cz/Fórum/Jak můžu začít vydělávat peníze s NFTs?

Jak můžu začít vydělávat peníze s NFTs?

Zajímalo by mě, jak vlastně začít vydělávat peníze s NFTs. Slyšel jsem, že je to teďka hodně populární a spousta lidí si tím vydělává slušné částky, ale já nevím, kde začít. Mám nějaké základní znalosti o kryptoměnách, ale NFT mi přijdou jako úplně jiný svět. Myslíte, že je nutné mít nějaké umělecké dovednosti, abych mohl prodávat své vlastní NFT? Nebo stačí jen koupit nějaké zajímavé kousky na tržištích a čekat, až jejich cena poroste? Zajímalo by mě, jaká jsou nejlepší tržiště pro nákup a prodej NFTs? A co když si koupím něco, co pak nikdo nebude chtít? Jak to funguje s těmi poplatky za transakce? Je lepší investovat do digitálního umění nebo do jiných forem NFT, jako jsou herní předměty nebo sběratelská karta? A jak moc se musím obávat podvodů a scamů v této oblasti? Jsou tu nějaké tipy na to, jak se vyhnout špatným investicím a na co si dát pozor? Víte třeba o někom, kdo se tímhle způsobem uživí a mohl by mi sdělit svou zkušenost, nebo nějaké rady? Opravdu bych ocenil jakékoli informace nebo doporučení ohledně toho, jak se do světa NFT dostat a jak tam uspět. Dík!

191 slov
1.9 minut čtení
17. 1. 2024
Tomáš Bečka
Tomáš Bečka

Tak hele, začít s NFTs fakt můžeš, ale není to jen tak. Pokud nemáš umělecké dovednosti, tak to nevadí, NFT můžeš koupit i od jiných tvůrců. Tržiště jako OpenSea nebo Rarible jsou super pro nákup a prodej. Ale pozor, koupit něco, co pak nikdo nechce, je riziko. Třeba se podívej na trendy a sleduj, co letí. Poplatky za transakce (tzv. „gas fees“) se liší podle sítě, většinou Ethereum je dražší, tak si dej pozor na náklady. Co se týče investic, digitální umění je populární, ale i herní předměty nebo sběratelské karty můžou mít potenciál. Podvody? Ty jsou tu taky, takže buď opatrný a dělej si průzkum před každou koupí. Dobře si zjisti, kdo stojí za projektem a jaké mají reference. Můžeš se inspirovat příběhy úspěšných lidí v komunitě - těch je plno na Twitteru nebo Redditu. Hlavně to nekupuj hned všechno najednou, začni pomalu a uč se za pochodu.

149 slov
1.5 minut čtení
21. 12. 2024
Helena Marková
Helena Marková

Takže, jak začít s NFTs? Je to fakt hodně populární téma a lidi na tom vydělávají, ale chce to trošku rozvahy. Pokud umíš něco nakreslit nebo vytvořit digitální umění, tak to je super, protože můžeš prodávat svoje vlastní NFT. Ale nemusíš být umělec – můžeš koupit zajímavé NFT na tržištích jako OpenSea nebo Rarible a pak čekat, že jejich cena poroste. Jenže, to je risk. Občas se stane, že koupíš něco a nikdo to nechce.

Poplatky za transakce jsou další věc – u Ethereum založených NFT můžeš narazit na vysoké gas fees, takže to si musíš pohlídat. Co se týče investic, obě cesty (umění vs. herní předměty) mají své výhody, ale je dobrý mít přehled o trhu a co frčí.

Podvody a scamy jsou v NFT světě dost častý, takže buď opatrnej a prověřuj projekty, do kterých chceš investovat. Sleduj komunity na Discordu nebo Twitteru, tam se dozvíš hodně informací a tipů. Vždycky je dobrý mít nějakou strategii a nezapomínat na rizika.

Zkus najít někoho v komunitě, kdo už má zkušenosti, to ti může hodně pomoct. Takže hlavně buď opatrný a zkoumej trh!

186 slov
1.9 minut čtení
5. 6. 2024
Bedřich Prokop
Bedřich Prokop