Investice do nemovitostí - teď nebo později?
Rozmýšlím, jestli je správný čas investovat do nemovitostí, nebo bych měl raději počkat do roku 2025. Je jasné, že trh s nemovitostmi je teď dost nestabilní a ceny se zdají být dost vysoké. Dívám se na různé trendy a slýchám názory odborníků, kteří říkají, že ceny nemovitostí pravděpodobně porostou, ale že by mohly být i lepší příležitosti někdy v budoucnu. Na druhou stranu jsou tu lidi, co tvrdí, že když neinvestuju teď, tak se mi může stát, že mi ujede vlak. Jak moc jsou důležité úrokové sazby a ekonomická situace v rozhodování o investicích do nemovitostí? Co si myslíte o tom, jak se bude trh vyvíjet v následujících letech? Měly by mě zajímat i jiné faktory, jako je lokalita nebo typ nemovitosti? A co například investice do pronájmu versus koupě nemovitosti na další prodej? Zajímalo by mě také, jestli je lepší začít s menšími byty a časem přejít na větší projekty, nebo raději investovat hned do něčeho většího? Případně má někdo zkušenosti s tím, kdy je ten nejlepší čas na koupi nemovitosti? Jaké máte názory na tohle dilema – investovat teď nebo raději počkat ještě pár let?