Charts.cz/Fórum/Které DeFi platformy mají největší šanci na růst do konce roku 2025?

Které DeFi platformy mají největší šanci na růst do konce roku 2025?

Zajímá mě, které DeFi platformy by mohly mít nejlepší potenciál pro růst v následujících letech, konkrétně do konce roku 2025. V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích a já bych rád věděl, na co se zaměřit, když zvažuju investice. Slyšel jsem o různých projektech, jako jsou protokoly pro půjčování a likviditu, ale nevím, které z nich by mohly skutečně vyniknout a přitáhnout více uživatelů i kapitálu. Je tu někdo, kdo sleduje trendy v DeFi a má nějaké tipy na konkrétní platformy? Co myslíte o jejich potenciálu v kontextu regulací a konkurence s tradičními finančními institucemi? Jaké faktory byste zohlednili při hodnocení těchto projektů? Může to být i o technologických inovacích nebo třeba o týmovém zázemí. Každopádně bych byl rád za jakékoli názory nebo analýzy aktuální situace na trhu. Myslíte si, že některé z těch menších platforem mají šanci překvapit? Jak důležité jsou také partnerství s jinými projekty nebo integrace s existujícími ekosystémy? Děkuji předem za vaše postřehy!

159 slov
1.6 minut čtení
7. 8. 2021
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal

Já si myslím, že pár DeFi platforem má fakt šanci na růst do konce 2025. Například Aave a Compound jsou dost silné, mají dobrou reputaci a širokou uživatelskou základnu. Pak je tu Uniswap, který pořád vládne v oblasti decentralizované likvidity. No a nezapomínej na nový projekty jako třeba Optimism nebo Arbitrum, co se zaměřují na škálovatelnost Etherea. Tady jde hodně o to, jak se vyrovnají s regulacemi, protože ty budou mít velký vliv na celý trh. I když regulace můžou zpomalit růst, zároveň můžou přilákat více tradičních investorů, takže to bude zajímavý sledovat. Důležitý jsou i partnerství s velkými hráči nebo integrace s jinými blockchainy. Malý projekty taky můžou překvapit, pokud se dostanou do správnýho ekosystému nebo najdou inovativní způsob, jak oslovit uživatele. Celkově bych se zaměřil na projekty s dobrým týmem a jasnou vizí. Všechno záleží na tom, jak rychle se adaptujou na měnící se trh.

147 slov
1.5 minut čtení
23. 4. 2024
Dominik Vítek
Dominik Vítek

No, tak DeFi je teď fakt v kurzu a je těžko říct, co všechno se může stát do konce 2025. Osobně si myslím, že projekty jako Aave nebo Compound mají pořád solidní základ a určitě nezapomínej na Uniswap – ten je prostě king v oblasti DEX. Ale i nový kluci jako SushiSwap nebo PancakeSwap by mohli překvapit, hlavně když se podíváš na jejich expanze a inovace.

Faktory, co sledovat, by mohly být třeba uživatelská základna a likvidita. Všichni víme, že regulace budou hrát velkou roli, takže si dej pozor na to, jak se projekty přizpůsobují legislativním změnám. Partnerství s jinýma platformama a integrace do větších ekosystémů jsou taky dost klíčový. To může přinést větší důvěru a více uživatelů.

Jako menší projekty bych se koukal třeba na Yearn Finance nebo Curve Finance – jejich modely vypadají slibně. Ale jo, rizika jsou všude, takže je dobrý diversifikovat a nesázet všechno na jednu kartu. Takhle to vidím já.

154 slov
1.5 minut čtení
14. 11. 2021
Eva Krejčíková
Eva Krejčíková