Charts.cz/Fórum/Co dělat, když mi hodnota mého kryptoportfolia klesne o 50 %?

Co dělat, když mi hodnota mého kryptoportfolia klesne o 50 %?

Zdravím všechny investory, mám na srdci otázku, která mě teď hodně trápí. Před nějakou dobou jsem začal investovat do kryptoměn a moje portfolio se v poslední době dostalo na velice kluzký terén. Všechno vypadalo slibně, ale teď jsem svědkem toho, jak hodnota mého portfolia klesla o 50 %. Je to šílené a já nevím, co teď dělat. Mám prodávat, abych minimalizoval ztráty, nebo bych měl počkat a doufat, že se trh zase vzpamatuje? A co vůbec znamená ta volatilita? Je to normální součást investování do kryptoměn nebo je to varovný signál, že bych měl zkusit něco jiného? Napadlo mě také, jestli bych měl hledat alternativní kryptoměny nebo se zaměřit na stabilnější investice jako jsou akcie nebo nemovitosti. Co si myslíte o této situaci? Jaké jsou vaše zkušenosti, když se vám stalo něco podobného? Vím, že každý má jinou strategii a přístup k investicím, ale zajímá mě, jak byste to vy řešili. Má smysl se radikálně měnit v přístupu k investování po takovém propadu? Díky za vaše názory a rady.

169 slov
1.7 minut čtení
2. 4. 2023
Jiří Musil
Jiří Musil

Tak to je fakt blbá situace, chápu tě. Když ti krypto portfolio spadne o 50 %, je to hodně stresující. Můj názor je, že bys neměl hned panikařit a prodávat všechno. Volatilita je prostě součást kryptoměn, což může být těžké na psychiku. Zkus si promyslet, proč jsi do těch kryptoměn investoval – máš nějaké dlouhodobé vize nebo jsi šel spíš po rychlém zisku? Pokud věříš v budoucnost těch coinů, možná má smysl počkat a nedělat unáhlené rozhodnutí. Ale pokud máš pocit, že se situace nezlepšuje a trh bude ještě klesat, tak možná zvaž prodej a investici do něčeho stabilnějšího. Třeba akcie nebo nemovitosti můžou být lepší volba na klidnější období. A co se týče alternativních kryptoměn, to je riskantní krok, ale někdy se vyplatí diversifikovat. Každopádně hlavně klid a dobře si to promysli.

133 slov
1.3 minut čtení
31. 10. 2024
Andrea Vejvodová
Andrea Vejvodová

Tak to je fakt špatný, když krypto spadne o 50 %. Určitě je to normální, volatilita je prostě součástí tohohle trhu. Každopádně, než něco uděláš, zkus se podívat na důvody toho poklesu. Je to jen nějaký hype, nebo je to třeba kvůli regulacím? Jestli věříš, že tvoje kryptoměny mají potenciál, možná bys měl počkat a nesnažit se panikařit. Mnoho lidí prodává ve strachu a pak litují, když trh zase vyroste. Zvaž i diversifikaci – jestli máš všechno v jedné měně, můžeš zkusit investovat do jiných projektů nebo i do stabilnějších aktiv jako akcie nebo nemovitosti. Rozhodně si ale dej pozor na to, aby tě to nestálo víc peněz, než jsi ochoten riskovat. A nezapomeň se vzdělávat, ať víš, do čeho jdeš. Držím palce!

123 slov
1.2 minut čtení
19. 2. 2024
Natálie Horová
Natálie Horová