Můžu v DeFi ztratit víc než v tradičních investicích?
Když se dívám na svět DeFi a srovnávám ho s tradičními investicemi, nejsem si úplně jistý, jak to vlastně funguje. Mám pocit, že DeFi má spoustu výhod, ale co když přijdou i nějaké nevýhody? Slyšel jsem o tom, že tam jsou velké možnosti zisku, ale co když je to všechno jen klam? Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s tím, kolik peněz může člověk ztratit v DeFi ve srovnání s klasickými akcemi nebo jinými tradičními investicemi. Četl jsem, že volatilita kryptoměn může být obrovská a že ceny mohou skákat nahoru a dolů jako na horské dráze. A pak jsou tu ještě třeba chyby smart kontraktů nebo hackerské útoky, které se stávají čím dál častěji. To mi přijde jako docela velké riziko. Je pravda, že v tradičních investicích máme nějaké regulace a ochranu investorů? Jak je to vlastně s likviditou? Je možné, že bych se dostal do situace, kdy bych nemohl své peníze zpět dostat nebo je prodat? A co třeba poplatky spojené s transakcemi v DeFi – nemusí to všechno nakonec vyjít dráž než klasické investice? Myslím i na ty poplatky za gas a další věci. Takže myslíte si, že bych mohl v DeFi ztratit víc peněz než při investování do akcií nebo nemovitostí? Jak to vidíte vy? Co byste doporučili někomu, kdo se chce podívat do světa decentralizovaných financí?