Co všechno bych měl vědět před investováním do DeFi?
Přemýšlím o tom, že bych začal investovat do DeFi, ale mám spoustu otázek. Na co všechno si mám dát pozor? Jaké jsou hlavní rizika, která by mě mohla potkat, když se rozhodnu vložit své peníze do decentralizovaného financování? Zajímá mě, jak fungují smart kontrakty a jestli je pravda, že jsou bezpečné, nebo se může stát, že o své investice přijdu kvůli chybě v kódu? Také bych chtěl vědět, jaké platformy jsou považovány za důvěryhodné a na co se zaměřit při jejich výběru. Je dobré mít rozdělené investice mezi více projektů nebo se raději soustředit na jeden s vysokým potenciálem? A co likvidita? Jak ji ovlivňuje trh a proč je tak důležitá? Vím, že poplatky za transakce mohou být vysoké, ale jak moc se liší mezi různými platformami? Taky jsem slyšel o yield farmingu a stakingu – můžu tímto způsobem získat pasivní příjem? Je to bezpečné a jaké jsou možné výnosy? Mám také obavy z volatility trhu s kryptoměnami. Jak moc se mohou hodnoty tokenů měnit a jak to ovlivňuje celkovou investici do DeFi? Co když nastane krize a ceny klesnou? A poslední věc – je nutné mít nějaké technické znalosti k tomu, abych mohl úspěšně investovat do DeFi, nebo je to pro každého? Jaké zdroje informací byste doporučili pro začátečníka, který se chce v této oblasti zorientovat? Rád bych slyšel názory těch, kteří už mají zkušenosti s investováním do DeFi a co bylo pro ně nejdůležitější při jejich rozhodování.