Co dělat, když úrokové sazby rostou a chci investovat do realit?
Zajímá mě, co dělat v situaci, kdy úrokové sazby neustále rostou a já mám zájem o investice do realit. Mám pocit, že se to teď dost komplikuje, protože s vyššími sazbami bude těžší získat hypotéku nebo financování a navíc si nejsem jistý, jak to ovlivní ceny nemovitostí. Myslím, že hodně lidí se teď ptá, jestli je vůbec rozumné investovat do nemovitostí, když se náklady na půjčky zvyšují. Jak moc se můžou ceny nemovitostí změnit, pokud úrokové sazby dál porostou? A co když už mám nějaké nemovitosti – jak na to reagovat? Mělo by smysl čekat na lepší období nebo raději jednat teď? Taky jsem slyšel něco o tom, že investice do komerčních nemovitostí by mohly být méně ovlivněny těmito změnami než rezidenční. Je to pravda? Jaké další faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování o investicích do realit v této době? Měl by mě zajímat také trh s nájemním bydlením a jeho výnosy? Jaké strategie by mohly fungovat v tak proměnlivém prostředí? Vlastně bych chtěl znát i názory lidí, kteří už v této situaci byli a jak to zvládli. Děkuju za každou radu.