Charts.cz/Fórum/Jaké NFT jsou nejlepší pro generování pasivního příjmu?

Jaké NFT jsou nejlepší pro generování pasivního příjmu?

V poslední době se hodně mluví o NFT a jejich potenciálu nejen jako o sběratelských předmětech, ale také jako o nástroji pro generování pasivního příjmu. Mám na mysli, jaké konkrétní projekty nebo typy NFT by mohly přinášet nějaký zisk bez nutnosti neustálého sledování trhu. Je to vůbec možné, aby se z NFT staly stabilní zdroje příjmu, nebo je to spíš jenom spekulace? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké platformy, které se zaměřují na NFT s výnosy, třeba v podobě licenčních poplatků nebo jiných forem výnosového modelu. Jakými faktory bych se měl řídit při výběru takových NFT? Co třeba investice do uměleckých děl nebo herních předmětů? Jaké má člověk zkušenosti s tímto typem investic a jaký byl jejich úspěch? A co si myslíte o celkovém trendu na trhu s NFT a jeho vlivu na generování pasivního příjmu? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, protože se snažím najít způsob, jak efektivně investovat a využít potenciál pasivního příjmu prostřednictvím těchto digitálních aktiv.

160 slov
1.6 minut čtení
24. 7. 2021
Jana Kuchařová
Jana Kuchařová

Jasně, investice do NFT jako pasivní příjem je teď dost populární téma. Můžeš zkusit NFT, co generují licenční poplatky – třeba umění nebo hudební díla, kde tvůrci dostávají procenta z prodeje a používání. Další možnost jsou herní NFT, jako postavy nebo skiny, co můžeš pronajímat nebo prodávat. U těch platforem je dobré koukat na to, jak jsou známý a co za komunitu mají. Měly by mít solidní model výnosu a aktivní uživatelskou základnu. Taky se nesmíš bát udělat si vlastní průzkum a zjistit, co lidi chtějí. Já mám zkušenosti s pár projekty, ale úspěch není zaručenej – je to celý dost spekulativní. Trendy na trhu se rychle mění, takže je dobrý být stále v obraze. Rád bych slyšel víc od ostatních, co si myslí o současném stavu NFT a jejich potenciálu pro pasivní příjem.

134 slov
1.3 minut čtení
29. 4. 2022
Ludmila Zemanová
Ludmila Zemanová

Jasně, tak pasivní příjem z NFT je teď hodně diskutovaný téma. Když se na to podíváš, tak některé projekty nabízí royalties, což je fajn, protože ti to může generovat pravidelný příjem, jak se s nimi obchoduje. Třeba NFT umělců, kteří ti dávají část svých příjmů zpět, když se jejich dílo prodá dál. Další možnost jsou herní NFT, kde můžeš vlastnit nějaké unikátní předměty a prodávat je nebo půjčovat jiným hráčům. Tady ale pozor, trh s hrami je dost volatilní a záleží na popularitě hry.

Rozhodně je dobrý sledovat projekty s transparentními modely – pokud mají jasnou strategii pro generování příjmů a solidní komunitu, tak máš větší šanci na úspěch. Jinak bych se vyhnul spekulativním projektům bez plánu, protože to může být dost riskantní. Co se týče trendu na trhu, tak to vypadá, že NFT tu zůstávají a čím dál víc se spojují s různými průmysly. Takže pokud investuješ do něčeho smysluplného a dobře promyšleného, můžeš mít šanci na pasivní příjem. Ale fakt to chce udělat si rešerši a být připravený na rizika.

171 slov
1.7 minut čtení
14. 4. 2024
Věra Vlčková
Věra Vlčková