Jaké poplatky se musí brát v úvahu při obchodování s NFT?
Když se do toho pustím a začnu obchodovat s NFT, vůbec nevím, na co si mám dávat pozor. Slyšel jsem, že kromě ceny samotného tokenu mohou být i další náklady, které by mě mohly překvapit. Můžete mi prosím říct, jaké poplatky bych měl mít na paměti? Myslím, že by mě zajímaly hlavně ty související s platformami, kde bych mohl kupovat nebo prodávat své digitální umění. Co třeba transakční poplatky na blockchainu? Jak to funguje? Slyšel jsem něco o gas fees, ale není mi jasné, jak moc to může ovlivnit celkové náklady na nákup nebo prodej NFT. A co poplatky za minting, pokud bych chtěl vytvořit vlastní NFT? Kolik to obvykle stojí a existují nějaké platformy, které mají nižší poplatky než jiné? Také bych rád věděl, jestli je třeba platit nějaké poplatky při převodu NFT nebo když je posílám někomu jinému. Jak to funguje? A co daňové povinnosti spojené s prodejem NFT? Musím platit daně z zisků při každém prodeji nebo jen při určitém příjmu? Je toho hodně na zvážení a trochu se v tom ztrácím. Můžete mi pomocí přehledně shrnout, na co bych si měl dát pozor, abych nebyl nemile překvapený? Děkuji!