Charts.cz/Fórum/Je zlato dobrá investice v době kryptoměn?

Je zlato dobrá investice v době kryptoměn?

Zajímalo by mě, jestli je zlato stále považováno za dobrou investici teď, když je tu tolik nových možností jako jsou kryptoměny. Vím, že zlato má dlouhou historii jako bezpečný přístav pro investice, ale jak se to s ním má dnes, když vidíme, jak se trhy mění a vyvíjejí s nástupem digitálních měn a NFT? Může zlato i nadále nabídnout stabilitu a ochranu před inflací, nebo by měly být naše peníze raději vloženy do kryptoměn, které mohou mít vyšší potenciál zhodnocení? Co si o tom myslíte? Je na místě mít v portfoliu jak zlato, tak kryptoměny, nebo je lepší se soustředit na jednu z těchto možností? Jaké máte zkušenosti s investicemi do zlata v posledních letech? Může být zlato dokonce nevhodné v době kdy rostou technologie a digitalizace financí? Odpovědi na tyto otázky by mi hodně pomohly v rozhodování. Díky!

139 slov
1.4 minut čtení
25. 4. 2021
Jindřich Duchoň
Jindřich Duchoň

Zlato má určitě stále své místo v portfoliu, i když tady máme kryptoměny. Historicky se zlato ukázalo jako bezpečný přístav, když se trhy zblázní nebo dojde k inflaci. Kryptoměny můžou mít vysoký potenciál zhodnocení, ale přinášejí s sebou i velké riziko. Zlato je stabilní, zatímco krypta jsou hodně volatilní a není jisté, jak se to vyvine v budoucnu.

Myslím, že nejlepší strategií je rozdělit investice. Mít část peněz v zlatě a část v kryptoměnách může poskytnout vyváženost. Zlato ti dá klid a ochranu před krizí, zatímco krypto může přinést větší výdělky, pokud to půjde dobře. Je pravda, že digitalizace a technologie mění svět financí, ale zlato má stále svou hodnotu a lidé mu věří už tisíce let. Takže bych ho neodepisoval.

120 slov
1.2 minut čtení
20. 11. 2023
Luboš Duchoň
Luboš Duchoň

Když se na to podíváš, zlato má fakt dlouhou tradici jako bezpečný přístav, takže v dobách nejistoty je pořád dobrý. I teď, když je tolik kryptoměn a všech těch moderních technologií, zlato může sloužit jako pojistka proti inflaci a ekonomickým krizím. Kryptoměny sice nabízejí potenciál velkého zhodnocení, ale taky s sebou nesou vyšší riziko. Mnozí investoři říkají, že je rozumné mít v portfoliu jak zlato, tak i kryptoměny. Tak můžeš těžit z stability zlata a zároveň se podílet na možném růstu digitálních měn. Já osobně jsem investoval do zlata a párkrát se to fakt vyplatilo, ale nemůžu říct, že bych se v kryptoměnách neviděl. Je to o strategii a co ti víc sedí. Ale určitě bych zlato nezatracoval jen proto, že jsou tu nové možnosti.

125 slov
1.3 minut čtení
9. 1. 2024
Vladimír Pánek
Vladimír Pánek