Musím platit daně, když prodávám NFT?
Zajímá mě, jak to vlastně funguje s daněmi, když prodávám NFT. Slyšel jsem, že je to něco jako digitální umění a že se to teď hodně řeší, ale mám obavy, zda se na to vztahují nějaké daňové povinnosti. Když vytvořím nebo koupím nějaké NFT a pak je prodám, platí se z toho daně? Jak to vlastně funguje v praxi? Je nějaký rozdíl mezi tím, když to prodám za vyšší cenu než jsem koupil a když to prodám za stejnou nebo nižší cenu? A co když to prodám za kryptoměnu? Jak je to s tím zdaněním v různých zemích? Myslíte, že se na to někde vztahují speciální pravidla nebo výjimky? A co když mám více NFT a prodám je postupně, ovlivní to nějak mé daňové povinnosti? Je dobré si vést nějaké záznamy o těchto transakcích, aby bylo možné vše správně zdokumentovat pro případ kontrol? Měl bych se radši poradit s odborníkem na daně nebo účetním, aby mi objasnil, jaké mám povinnosti? Vím, že daňové zákony se mění a vyvíjejí, tak bych rád věděl, jestli je důležité být informovaný a co všechno bych měl sledovat. Tohle téma mě dost zajímá, protože nevím, jestli chci riskovat nějaké problémy s úřady kvůli neplacení daní.