Která odvětví investují nejvíc do udržitelnosti?
Zajímalo mě, která odvětví v dnešní době vlastně investují nejvíc do udržitelnosti. Všude slyšíme o klimatických změnách a potřebě chránit naši planetu, a tak by mě zajímalo, kdo se na to zaměřuje nejvíc. Myslím tím nejen velké korporace, ale i menší firmy a startupy. Je to třeba technologie? Nebo je to spíš zemědělství a potravinářství, kde se snaží o ekologičtější přístupy? Co třeba energie? S obnovitelnými zdroji jako solární nebo větrná energie, to je přece teď hodně v kurzu. A co třeba módní průmysl? Slyšel jsem, že se snaží snižovat svou uhlíkovou stopu a používat recyklované materiály. Je tady více takových odvětví, kde se investice do udržitelnosti stávají prioritou? Jaké konkrétní projekty nebo iniciativy se rozjíždějí? Můžete doporučit nějaké zajímavé příklady firem, které v tomhle směru udělaly pokrok? Jak se to promítá do jejich finanční výkonnosti? Uvažuju o tom, že bych chtěl investovat do sektorů, které mají budoucnost a přispívají k udržitelnosti. Rád bych věděl, co si o tom myslíte vy a jaké máte zkušenosti.