Co je to liquidity mining a jak na něm vydělat?
Zajímalo by mě, co přesně vlastně znamená liquidity mining, protože o tom slyším čím dál tím víc. Mám pocit, že je to teď hrozně populární téma v krypto světě, ale pořád mi není jasné, jak to funguje. Jaký je princip liquidity mining? Co musím mít nebo udělat, abych se do toho mohl zapojit? Zní to jako skvělý způsob, jak získat nějaké pasivní příjmy, ale co všechno bych měl vědět, než do toho půjdu? Jaké jsou rizika? A jaké platformy nebo protokoly jsou nejlepší pro začátek? Můžete mi prosím říct, jestli je třeba mít nějaké speciální kryptoměny nebo tokeny, aby se daly poskytnout jako likvidita? A co se stane s těmi tokeny, když je vložím do liquidity poolu? Jak dlouho musím své prostředky držet a co se stane, pokud bych je chtěl rychle vybrat? A ještě jedna věc – jakým způsobem vlastně vydělávám na liquidity mining? Je to prostřednictvím poplatků za transakce nebo odměn v podobě nových tokenů? Hrozně moc otázek a doufám, že mi někdo dokáže osvětlit tento téměř mystický proces, abych mohl začít investovat a využít příležitosti, které nabízí kryptoměnový trh.