Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší platformy pro nákup NFT?

Kde najdu nejlepší platformy pro nákup NFT?

Zdravím všechny, poslední dobou se hodně zajímám o svět NFT a přemýšlím, kde vlastně začít s nákupem. Vím, že existuje spousta platforem, ale je jich tolik, že jsem úplně ztracený. Mám nějaké základní znalosti o kryptoměnách a blockchainu, ale co se týče NFT, tak bych potřeboval trochu nasměrovat. Které platformy jsou podle vás ty nejlepší pro nákup NFT? Myslím tím nejen popularitu a uživatelské rozhraní, ale také bezpečnost a nabídku. Někdo mi říkal o OpenSea, ale slyšel jsem i o Rarible a Foundation. Je na tom něco speciálního nebo lepšího? Jak to vlastně funguje s poplatky na těchto platformách? Je nějaká platforma, která by byla vhodná i pro začátečníky? A co takové věci jako verifikace a důvěryhodnost prodejců? Mám strach, že bych mohl naletět na podvod nebo koupit něco, co nemá skutečnou hodnotu. Pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti, budu moc vděčný za jakoukoli pomoc. Díky moc!

147 slov
1.5 minut čtení
6. 4. 2024
Hana Mašková
Hana Mašková

Takže, pokud chceš začít s NFT, určitě mrkni na OpenSea, je to jedna z největších a nejpopulárnějších platforem. Nabídka je tam fakt široká a uživatelské rozhraní není špatný. Rarible je další dobrá volba, umožňuje ti i vytvářet vlastní NFT, což je super pro začátečníky. Foundation je víc pro umělce, ale taky zajímavá, pokud hledáš něco unikátnějšího. Co se týče poplatků, většinou platíš za gas fees na Ethereum síti, což může být dost proměnlivý. Ohledně důvěryhodnosti prodejců – vždycky si prohlídni hodnocení a historii prodeje. Lepší je třeba nakupovat od ověřených umělců nebo těch, co mají dobré recenze. Podvodů je tam fakt dost, takže buď opatrný a trochu si prověřuj věci než něco koupíš.

113 slov
1.1 minut čtení
13. 6. 2024
Lukáš Světlík
Lukáš Světlík

Když hledáš nejlepší platformy na nákup NFT, tak rozhodně začni s OpenSea. Je to největší tržiště a má nejširší nabídku, takže si tam určitě vybereš. Rarible je taky fajn, tam si můžeš vytvořit vlastní NFT, což je super pro umělce. Foundation je víc zaměřená na umění, ale má přísnější výběr, takže tam najdeš kvalitní kousky.

Co se poplatků týče, tak většinou zaplatíš nějaký gas fee za transakce na Ethereum síti. To může být někdy dost drahý, takže na to dej pozor. Jinak co se týče bezpečnosti a důvěryhodnosti prodejců, vždycky se koukej na verifikované účty a recenze. Je dobrý mít na paměti, že ne všechno, co vypadá dobře, musí mít skutečnou hodnotu.

Pro začátečníky bych doporučil OpenSea nebo Rarible. Tam je to intuitivní a spousta návodů online. Jen se neboj ptát a hodně čti, protože to je nejlepší způsob, jak se naučit. Držím palce!

142 slov
1.4 minut čtení
23. 8. 2024
Zdeňka Ondrová
Zdeňka Ondrová