Jaké jsou výhody větrných elektráren jako investice?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně hlavní výhody investování do větrných elektráren? Četl jsem, že je to ekologické a pomáhá to snižovat emise skleníkových plynů, ale co to znamená pro investory? Mám pocit, že se hodně mluví o obnovitelných zdrojích energie a větrné elektrárny se zdají být na vzestupu. Jaké konkrétní výhody může přinést investice do tohoto typu energetiky? Je to jen o tom, že se máme dobře cítit, protože děláme něco pro planetu, nebo mohou být i skutečně zajímavé finanční návraty? Jaký je vlastně dlouhodobý potenciál a stabilita takovýchto projektů? A co říkáte na návratnost investice – je to lepší než tradiční akcie nebo jiné formy investic? Něco jsem slyšel o různých dotacích a podpoře od státu, které by mohly hrát roli v tom, jak výhodné to může být. Také mě zajímá, jestli je to dobrá volba pro pasivní příjem nebo jestli se musím bát nějakých rizik spojených s tímto trhem. Může mi někdo objasnit, jaké jsou tedy ty hlavní důvody, proč jít do investic do větrných elektráren? Děkuji!