Co vlastně znamenají zelené investice?
Jako někdo, kdo se v oblasti investování pohybuje hlavně v akciích, mě poslední dobou zaujaly pojmy jako "zelené investice" nebo "udržitelné investování". Není to pro mě úplně přehledné, a když slyším, jak se lidé baví o tom, jak důležité je investovat do projektů, které pomáhají životnímu prostředí nebo bojují proti změně klimatu, začínám mít trochu zmatek. Co přesně tedy zahrnují tyto zelené investice? Je to jen o solární energii a větrných turbínách, nebo jsou i jiné oblasti, do kterých bych měl jako investor koukat? Jak se vůbec takové projekty hodnotí? Zajímalo by mě, jaké jsou výhody a nevýhody těchto zelených investic oproti tradičním akciím. A taky, jestli je možné kombinovat zelené investice s mým stávajícím portfoliem. Co byste doporučili začátečníkovi v této oblasti? Je něco, co bych měl vzít v úvahu před tím, než se pustím do světa udržitelného investování? Jaký má smysl investování do firem, které se snaží být ekologické? Myslím si, že by měly mít nějaký pozitivní dopad na svět, ale co to znamená pro moje peníze? Děkuji za jakoukoli radu!