Na co se zaměřit při výběru DeFi investice?
Když přemýšlím o tom, jaké faktory by měly hrát roli při výběru investice do DeFi, dostávám se do spousty otázek. Co je vlastně nejdůležitější? Měl bych se dívat na technologii, která za projektem stojí, nebo je klíčovější tým a jejich zkušenosti? Jak moc je důležitá bezpečnost platformy? Možná by mě zajímalo, jaké jsou rizika spojená s konkrétními protokoly a jestli se vyplatí investovat do těch, které mají auditované smart kontrakty. Co když se stane, že projekt ztratí důvěru komunity? Zaslouží si větší pozornost projekty s robustními ekonomickými modely, které nabízejí příležitosti pro pasivní příjem, nebo bych měl spíše brát v úvahu jejich uživatelskou základnu a aktivitu na sociálních sítích? Jak moc je důležité sledovat trendy v DeFi prostoru a jak se mění pravidla hry? Taktéž by mě zajímalo, jestli by se vyplatilo diverzifikovat investice napříč různými protokoly, nebo bych měl zůstat u jednoho projektu. Jaké jsou nejlepší zdroje informací a analýzy, které mi mohou pomoci rozhodnout se správně? A co takhle regulace a legislativa – jak moc to může ovlivnit mé rozhodnutí? Je tu spousta otázek, které mě trápí. Jak to vidíte vy? Na co byste se soustředili vy?